Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Synek, Drysdale, Tufte… Na MS v Račicích bude k vidění neopakovatelná exhibiční jízda

Ondřej Synek chystá velkolepou exhibiční rozlučku na domácí trati. Pětinásobný mistr světa a držitel tří olympijských medailí se v závodě na 500 metrů během mistrovství světa v Račicích utká s pěti svými dlouholetými rivaly a kamarády Mahém Drysdalem z Nového Zélandu, Olafem Tuftem z Norska, Britem Alanem Campbellem, Švédem Lassim Karonenem a Iztokem Čopem ze Slovinska.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek se na MS ještě posadí do lodi. V exhibici

"Akci vymyslel organizační výbor mistrovství světa, že když v Račicích nebudu jako závodník, tak bych mohl jet exhibici jako rozlučku s kariérou. Ze začátku se mi to úplně nepozdávalo, ale teď, když jsem četl nadšení kluků, které jsem pozval, tak se mi to už začíná líbit a těším se na to," řekl Synek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Světový šampionát se v Račicích uskuteční od 18. do 25. září, exhibiční rozlučka současného sportovního ředitele veslařského svazu uzavře sobotní program. "Trochu mě mrzí, že jsem šampionát v Račicích nezažil jako aktivní veslař. Původně jsem plánoval, že zkusím vydržet, ale dopadlo to, jak dopadlo," uvedl devětatřicetiletý Synek, jenž závodní kariéru ukončil kvůli zdravotním problémům loni v září.

Ondřej Synek:

"Přibral jsem dvacet kilo, což není ideální, ale loď mě snad uveze a do té doby něco snad tréninkem shodím."

Jména soupeřů si vybral sám. "Největší kamarády a soupeře, kteří mi za kariéru byli nejbližší. Vybrat je nebylo složité, navíc bych přidal jen asi Marcela Hackera, který také patřil do naší skupiny. Další už se tak prolínali," řekl Synek.

Přiznal, že ve skifu neseděl víc než rok. V příštím týdnu ale plánuje začít pozvolna trénovat. "Nebudeme chtít, aby to bylo trapné a jen jsme to tam prošplouchali. Na druhou stranu mi Alan dnes psal, že šest let neseděl v lodi, takže oproti němu mám náskok. Všichni jsme ale závodníci a nikdo to asi nebude chtít podcenit. Nějaký závod vytvoříme," podotkl s úsměvem rodák z Brandýsa nad Labem.

"Když se sjedeme z celé Evropy a někdo přijede i z druhé strany světa, tak k tomu určitě nikdo nepřistoupí jen tak, že si projede pětistovku. Navíc, když tam bude plná tribuna," podotkl.

Veslaři jsou zvyklí závodit na trati 2000 metrů, to ale Synek tentokrát nechtěl. "Myslím, že je to (pětistovka) ideální. Kluci vymýšleli, že bychom jeli dva kiláky nebo kilák, ale říkal jsem, že tak dobře na tom nebudeme. Udělali jsme pětistovku a to vydrží každý," dodal Synek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články