Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Světový rekord v tichosti. Veslařka Žižková ujela 100 kilometrů na trenažéru neobvykle rychle

Překvapila sebe sama. Čas 7 hodin 22 minut a 26,3 sekundy znamaná mimořádný úspěch. Olomoucká veslařka Pavlína Žižková přepsala světové tabulky v kategorii žen 30 až 39 let. V celkovém pořadí se čtvrtá žena Světových her 2017 ve Vratislavi zařadila na druhé místo.

Veslařka Pavlína Žižková
zdroj: veslo.cz

"Šokovala jsem sama sebe. Původně jsem chtěla jet kolem 8 hodin. Až druhý den mi došlo, že jsem to jela fakt rychle," přiznala Žižková na svazovém webu. "Chtěla jsem začít v deset a skončit v šest. Ale začala jsem před půl jedenáctou a skončila kolem tři čtvrtě na šest, takže jsem asi spíš doháněla zpoždění," dodala v nadsázce.

Rekordní pokus vyústil z nastále koronavirové situace. "V Olomouci momentálně nemůžeme trénovat na vodě. Můžeme sice veslovat na detašovaném cvičišti... Ale mně se tam nechce, neláká mě to tam, tak pak vymýšlím na trenažéru," uvedla.

Vymýšlet chce i v budoucnu. Absolutní rekord drží na stokilometrové trati padesátnice Margit Haahr Hansenová z Dánska časem 7:18:28,6. "Jako klobouk dolů, mám ještě tak 15 let čas," podotkla Žižková.

Tahle distance už ale Žižkovou neláká. "Sto kilometrů už asi nikdy nepojedu. Říkala jsem si ale, že zkusím buď čtyřiadvacetihodinovku nebo pak spíš asi nejdéle kontinuální veslování. To je, myslím, kolem 29 hodin..."

Zdroj
veslo.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články