Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Šok se nekonal. Primátorky i po čtyřicáté v řadě ovládla posádka Dukly

Cokoliv jiného by bylo obrovským překvapením. I po čtyřicáté v řadě nenašla na pražských Primátorkách přemožitele osma Dukly a suverénně ovládla 106. ročník slavného závodu. "Přesto, že to bylo 'povinné' vítězství, tak to byl od kluků zodpovědný a téměř bezchybný výkon," hodnotil závod kormidelník Dukly Oldřich Hejdušek, který slaví už své 25. vítězství na Primátorkách a ve vítězné lodi seděl už v roce 1980. 

Vítězná osma Dukly
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Favorizovaná loď vyhrála s velkou převahou a desetisekundovým náskokem před kombinovanou sestavou Slavie Praha a Dukly. Těsně třetí skončila osma Hamru.

"Řekl bych, že to bylo jedno z těch snazších vítězství. Z povinnosti. Když se podíváte, co na lodi sedělo, tak je to to nejlepší, co v republice v současnosti máme," řekl Hejdušek, který se ke kormidlu Dukly posadil opět po čtyřech letech.

"Musím říct, že jsme to zvládli perfektně. Kluci jeli zodpovědně, téměř bez chyby. Zatáčka výborná a do cíle jsme si to užili," pochvaloval si jedenašedesátiletý kormidelník.

V závodě ženských osmiveslic obhájila prvenství posádka pražské Slavie, která ve stínu Dukly také protahuje vítěznou sérii. Veslařky Slavie byly součástí vítězné posádky po sedmnácté v řadě. "Musím říct, že číslo výher mě překvapilo a je fajn, že jsme vyhrály už tolikrát. Určitě to budeme chtít udržet, co nejdéle to půjde," řekla Kristýna Fleissnerová.

Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského na skifu vyhrál Jan Potůček z Dukly, mezi ženami byla nejrychlejší Zuzana Nečasová ze Slavie.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články