Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skifař Synek je opět veslařem roku. Už podeváté v kariéře

Skifař Ondřej Synek byl podeváté v kariéře vyhlášen nejlepším českým veslařem roku. Stříbrný muž z loňského mistrovství světa v Plovdivu tradiční anketu podle očekávání ovládl pošesté v řadě. Cenu pro nejlepšího trenéra převzal také pošesté za sebou Milan Doleček starší, pod jehož vedením se Synek v pražské Dukle připravuje.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Šestatřicetiletý Synek byl v loňském roce jediným českým medailistou na vrcholné akci. Druhé místo v anketě obsadila dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic a Jakub Podrazil, kteří dokázali ve své kategorii ovládnout Světový pohár. Třetí skončily Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na dvojskifu.

"S loňským rokem jsem spokojený. Samozřejmě, že to mohlo být lepší. Natrénováno jsem měl, výsledky celý rok byly dobré, po dlouhé době jsem vyhrál i závod Světového poháru, ale vlastní chybou jsem se připravil o triumf na mistrovství světa. Třeba bych ale nevyhrál, i kdybych tu chybu neudělal. Teď to ale tak cítím," řekl Synek k předešlému roku.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek je podeváté veslařem roku

V Plovdivu jej přibrzdily problémy hned po startu, kdy zavadil veslem o bójku na kraji dráhy, a z vítězství na MS se tak trochu nečekaně radoval Nor Kjetil Borch. "Bylo pro mě ale důležité, že jsem měl natrénováno a i v tom věku dokážu se připravit a být na startu konkurenceschopný," podotkl šestatřicetiletý veslař.

Přibývající roky prý stále více cítí. "Třeba teď přes Vánoce to bylo peklo. Všichni měli pohodičku, pohádky a cukrovíčko a já jsem musel trénovat. S rodinou jsme byli na horách, ale stejně jsem tam měl trenažér a připravoval se. Každým rokem je horší a horší se donucovat. Když mi bylo dvacet, tak mi to nevadilo," podotkl s úsměvem. "Pořád ale před sebou mám cíl v podobě olympiády," poukázal na hry v Tokiu 2020, na které se chce probojovat.

Synek ovládl českou anketu podeváté a blíží se k rekordmanovi Václavu Chalupovi, jenž ji vyhrál jedenáctkrát. "Abych se přiznal, tak ani nevím, kolikrát jsem vyhrál," řekl. "Já jsme měl velké konkurenty, když vyhrávala Mirka. Venca vyhrával stabilně. Pokud jej chci dostihnout, ještě musím makat. Každý rok je to ale těžší a těžší," řekl Synek, jenž poukázal na pět triumfů skifařky Miroslavy Knapkové Topinkové.

Nejlepší juniorskou lodí byla v pražském hotelu Pyramida vyhlášena párová čtyřka Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík, Marek Řehořek, zlatá posádka z MS v Račicích. Ocenění pro čestného člena Českého veslařského svazu získali Zdeňka Křivková, Josef Straka ml. a Karel Neffe st.

Anketa o nejlepší veslařskou posádku roku 2018:

Senioři: 1. Ondřej Synek (skif), 2. Lukáš Helešic, Jakub Podrazil (dvojka bez kormidelníka), 3. Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif).

Junioři: 1. Václav Baldrián, Tomáš Šišma, Radim Hladík, Marek Řehořek (párová čtyřka), 2. Barbora Mátlová, Emma Benýšková, Kateřina Pivková, Marie Štefková, Zuzana Štěpánková, Nikola Kropáčková, Barbora Kárová, Valentýna Kolářová, korm. Lucie Nováková (osmiveslice), 3. Jakub Kyncl, Jan Vacek (dvojskif).

Trenér roku: Milan Doleček st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články