Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Sedm českých posádek se popere s konkurencí při SP v Záhřebu

Veslařům startuje sezona Světového poháru v Záhřebu. Tam se v prvním závodě seriálu představí sedm českých posádek. Jsou mezi nimi také české jedničky Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek, pátí z loňského mistrovství světa v Račicích na dvojskifu lehkých vah. Finálový program můžete sledovat v přímém přenosu v neděli na ČT sport Plus od 10:30.

"Jedná se o první závod sezony, který je relativně brzy. V minulosti jsme začínali o trochu později. Škoda, že není přihlášených více lodí, ale i tak si myslím, že naše posádky si budou mít s kým zazávodit. Uvidíme, jak jim to půjde," řekl sportovní ředitel Českého veslařského svazu Ondřej Synek ČTK.

Nejvyšší ambice by vedle Vraštila se Šimánkem měla mít skifařka Lenka Lukšová, která do minulé sezony závodila pod dívčím jménem Antošová.

Nominace České reprezentace na SP v Záhřebu:

Muži: Tomáš Šišma (skif); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Filip Zima, Jan Potůček, Dalibor Neděla, Marek Diblík (párová čtyřka).

Ženy: Lenka Lukšová (skif); Kristýna Neuhortová (skif lehkých vah); Radka Novotníková, Pavlína Flamíková (dvojka bez korm.), Markéta Nedělová, Alice Prokešová (dvojskif).

"Dobře ale vypadají i holky na dvojce bez kormidelnice Radka Novotníková, Pavlína Flamíková, které byly loni sedmé na mistrovství světa a letos přes zimu se zase posunuly. Věřím, že pojedou dobře," přál si Synek.

V Chorvatsku se naopak ještě nepředstaví dvojskif Jan Cincibuch, Jakub Podrazil. "Kuba měl zdravotní problémy, tak jsme je nechali doma s tím, že pojedou až na mistrovství Evropy," řekl Synek.

Na kontinentálním šampionátu na konci května na jezeře Bled se k týmu připojí i dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Václav Baldrián a Veronika Činková, která usedne společně s Kristýnou Neuhortovou do dvojskifu lehkých vah. Neuhortová ale startuje už v Záhřebu, kde se představí na "lehkém" skifu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články