Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Primátorky budou i letos až v září. Pořadatelé se navíc chtějí vrátit k tradičnímu startu

I letos se veslařské Primátorky budou konat až na konci léta. Pořadatelé posunuli tradiční závod z červnového termínu na 19. září. Důvodem je vedle pandemie koronaviru i termínová kolize s plánovaným Světovým pohárem ve vodním slalomu v Troji.

Pražské primátorky
zdroj: ČTK/Vojtěch Podstavek

"Navíc se pořadatelé Primátorek chtějí vrátit k tradičnímu času finále osmiveslic mužů, které vždy bývalo v pravé poledne. 108. ročník nejstarší sportovní akce na Vltavě se tak bude konat od 18. do 19. září," uvedli zástupci agentury Raul, která se na organizaci podílí. V pátek 17. září se uskuteční doprovodný závod univerzitních osmiveslic.

V září se Primátorky uskuteční již potřetí v tomto století. V roce 2013 byl jubilejní 100. ročník z června na září odložen kvůli rozsáhlým povodním, loni se termín měnil z důvodu vládních restrikcí spojených s onemocněním covid-19.

Příští ročník nejstaršího veslařského závodu v Česku bude specifický i z pohledu upravených pravidel; již loni v prosinci bylo rozhodnuto, že nejlepší čeští veslaři budou startovat za své mateřské kluby, slavný závod osmiveslic tak již nebude moct vyhrát pražská Dukla.

Členové takzvaných resortních sportovních center budou hájit barvy oddílů, ze kterých přestoupili nejčastěji do Dukly či Slavie. Změna má zvýšit atraktivitu závodu, který Dukla do loňského roku ovládla čtyřicetkrát v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články