Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neuhortová na SP v Záhřebu zvítězila ve finále lehkého skifu

V Záhřebu pokračoval druhým dnem program SP ve veslování. Finále lehkých skifů žen ovládla Kristýna Neuhortová, která si připsala první výhru ve Světovém poháru. Mužské finále zvládl nejlépe Slovinec Rajko Hrvat.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda lehkého skifu žen na SP v Záhřebu s Kristýnou Neuhortovou

Šestadvacetiletá svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského zvítězila v této neolympijské disciplíně suverénně o více než tři sekundy před Nizozemkou Toscou Kettlerovou. Dosud nejlepším výsledkem Neuhortové ve Světovém poháru bylo čtvrté místo na dvojskifu lehkých vah.

Postup do nedělního finále si dnes zajistila skifařka Lenka Lukšová, za svobodna Antošová, která zvítězila v opravné jízdě. Jednatřicetiletá veslařka vyhrála o 73 setin před Slovinkou Ninou Kostanjšekovou.

V neděli pojede finále pět českých lodí. Výhrou v páteční rozjížďce mezi nejlepší šestici postoupili Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek na dvojskifu lehkých vah. Dalším posádkám nahrál malý počet přihlášených lodí. Do bojů o medaile zasáhnou také dvojka bez kormidelnice Radka Novotníková, Pavlína Flamíková, dvojskif Markéta Nedělová, Alice Prokešová a párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Dalibor Neděla, Marek Diblík.

SP ve veslování v Záhřebu:

Muži:

Skif lehkých vah: 1. Hrvat (Slovin.) 6:56,23.

Ženy:

Skif lehkých vah: 1. Neuhortová (ČR) 7:48,30.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články