Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Fouká, ale nikde ani vlnka. To jsem ještě nezažil, podotkl pauzírující Synek

Už od neděle čeká na druhý start na mistrovství světa v Plovdivu skifař Ondřej Synek. Ve středu měl podle původních plánů absolvovat čtvrtfinálovou jízdu, ale Mezinárodní veslařská federace podstatnou část odpoledního programu kvůli silnému větru zrušila.

"Myslím si, že to bylo správné rozhodnutí," řekl Synek. O zrušení se dozvěděl krátce poté, co do veslařského areálu přijel. "Akorát se dojížděly nějaké závody a vyhrávaly posádky na kraji. Kluci říkali, že je to strašné, že fouká," uvedl pětatřicetiletý veslař pražské Dukly.

Synek tak chvilku počkal a stejně jako dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic šel na vodu trénovat. "Něco podobného jsem ještě nikdy nezažil. Prakticky nejsou vlny, ale jsou takové poryvy, že to opravdu strašně zastavuje a rozhazuje. Na jedničce (dráze) je to úplně šílené. Většinou se zastavují závody, protože jsou megavlny. Tady je hladká voda, akorát strašně fouká," popsal podmínky v Plovdivu.

Hrozná čekárna

Odložení čtvrtfinále jej mrzelo jen s ohledem na dlouhé volno, které mezi jednotlivými jízdami má. "Závodil jsem v neděli, teď tady tři dny zevluju. Je to šílený, hrozná čekárna. Kdyby se závodilo každý den, bylo by to lepší. Ale máme to všichni stejné. Horší to měly dvojskify chlapů, kteří už byli na vodě, když byli rozjetí a připravení. To je horší nabourání psychiky, ale já jsem se ani nezačal rozhýbávat," uvedl Synek.

Podobně na tom byl rodák z Brandýsa nad Labem v minulosti již několikrát, naposledy na olympijských hrách v Riu. "Tam se to taky furt odkládalo a víceméně to bylo to samé. Závodili jsme v sobotu, pak jsme čtyři dny nezávodili, a pak jsme závodili každý den. Ze svěťáku jsme na to zvyklí, tam to problém není. Jezdíme tam i dvakrát za den. Ale nebaví mě to," řekl Synek.

Nejzkušenější veslař české výpravy si připsal premiérový start na MS již v roce 2001. I proto byl v klidu. "Moje roky zkušeností mě nechávají klidným. Viděl jsem tady některé závodníky z dvojek, kteří se už rozčilovali. Stejně s tím nic nezmůžeme, budeme závodit zítra, čas na to ještě je. Ve čtvrtek pravděpodobně čtvrtfinále a v pátek semifinále, bude to jako Světový pohár," komentoval situaci.

Lehká párová čtyřka si vyjela finále

Ještě před závodem skifařů stačila párová čtyřka lehkých vah Jan Cincibuch, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jiří Kopáč postoupit do pátečního finále. Do semifinále se probojovaly dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová i dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články