Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla se vrací na Primátorky. Ve 110. ročníku jako hlavní favorit osem

Elitní veslaři pražské Dukly se vracejí na start Primátorek. V předchozích dvou letech se totiž nemohli zástupci resortních sportovních center účastnit nejslavnějšího českého závodu, nyní ale organizátoři omezení zrušili. Hlavním favoritem víkendového 110. ročníku veslařské regaty tak bude posádka vedená strokem Lukášem Helešicem. Přímý přenos závodu sledujte v neděli od 10:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Pražské primátorky
zdroj: Český veslařský svaz

"Jsem rád, že se Dukla vrací na start a zrušil se paskvil, který tady byl. Dukla vždy na Primátorkách jezdila, když existovala. Konečně opět můžeme závodit. Jsme parta a jednou ročně si můžeme sednout společně do osmy," řekl Jakub Podrazil.

Český reprezentant měl být původně také členem elitní posádky, ze zdravotních důvodů ale bude v lodi chybět. "Moc se těším, bude to zpestření přípravy," doplnil jej Jan Cincibuch, který jinak s Podrazilem jezdí na dvojskifu.

Veslaři Dukly v minulých dvou letech nemohli na Primátorkách startovat v dresu armádního klubu, hájili ale barvy svých mateřských klubů. V roce 2021 tak například ve vítězné posádce Slavie sedělo hned šest zástupců Dukly. Loni se ale prakticky všichni elitní veslaři v červnu soustředili na přípravu na mistrovství světa v Račicích.

"Bylo smutné, když někteří vynikající veslaři při Primátorkách jen stáli na břehu. Proto jsme se rozhodli, že je vrátíme do závodu. Nejen veslaře Dukly, ale i ženy z Olympu," uvedl předseda ČVK Praha Josef Blecha. Právě ČVK je letos hlavním pořadatelem závodu. "Jsem rád, že se vše vrátilo do původních kolejí a Dukla na Primátorkách nasadí tři osmy, i když jen jedna je takzvaně čistá," dodal ředitel závodu Petr Blecha, jenž v minulosti v Dukle závodil i trénoval.

Start hned ve třech disciplínách čeká Lenku Lukešovou, představí se na skifu, v závodě univerzitních osem a veteránských osmiveslic. "Pro mě jsou Primátorky udržovaní tradice," řekla Lukešová, jež bude nakonec chybět v hlavní kategorii osmiveslic žen. "Holek je v klubu dost, takže jsem se tam nechtěla tlačit. Veteránkám ale jedna chyběla, takže jsem je doplnila," uvedla veslařka pražské Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články