Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Do finále SP v Lucernu se dostaly dvě české posádky, párová čtyřka dojela čtvrtá

Skifař Ondřej Synek a Jakub Podrazil s Lukášem Helešicem na dvojce bez kormidelníka postoupili do finále Světového poháru ve veslování v Lucernu. Nejvýraznější postavy současného českého veslování jako jediné úspěšně zvládly své semifinálové jízdy. Párová čtyřka lehkých vah Jan Cincibuch, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jiří Kopáč obsadila ve finále čtvrté místo. Česká posádka zaostala o 93 setin sekundy za třetími Nizozemci, neolympijskou disciplínu ovládli Němci těsně před Dány, kteří byli ve vedení na posledním mezičase.

Pětinásobný mistr světa Synek byl v semifinále druhý, poté co nestačil na Novozélanďana Roberta Masona. Podrazil s Helešicem postoupili ze třetího místa a v neděli budou bojovat o celkový triumf v SP. Pořadí ve své disciplíně aktuálně vedou.

Další tři české posádky na jezeře Rotsee do finále postoupit nedokázaly. O 7. až 12. místo budou v neděli bojovat Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na dvojskifu, dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek a čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jan Pilc, Petr Melichar, Jan Potůček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články