Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Antošová s Fleissnerovou postoupily do finále SP, dařilo se i Synkovi či Topinkové

S jistotou postoupily Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou na dvojskifu do finále Světového poháru ve veslování v Rotterdamu. České reprezentantky v Nizozemsku si s téměř dvousekundovým náskokem podmanily rozjížďku a využily tak menšího počtu startujících ve své disciplíně.

Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vítězně vstoupili do programu závěrečného dílu SP i skifaři Ondřej Synek, Miroslava Topinková a dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil - Lukáš Helešic.

Podle původních kritérií měl Synek postoupit do čtvrtfinále a Topinková i Podrazil s Helešicem do semifinále. Nakonec však mají všichni jistou účast v semifinále, neboť se Mezinárodní veslařská federace rozhodla upravit postupový klíč a s ohledem na podmínky byly klíčové dosažené časy. Skifařům byly zároveň zrušeny čtvrtfinálové jízdy. Zajetý čas nakonec do semifinále pomohl i dvojskifu lehkých vah Jan Cincibuch - Jiří Šimánek.

Dvojka bez kormidelnice Anna Žabová, Lucie Žabová i čtyřka bez kormidelníka Matěj Tikal, Matyáš Klang, Petr Melichar, Matěj Mach se v sobotu představí v opravách.

Dvojka bez kormidelníka lehkých vah Jan Hájek, Jiří Kopáč vstoupí do programu SP až v sobotu. Podle původního časového rozpisu měli jet takzvaný testovací závod, do jejich kategorie se totiž přihlásily jen čtyři posádky a všechny tak mají jistou účast ve finále. Podle všeho však pojedou rovnou finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články