Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Antošová a Fleissnerová se v prvním závodě po pauze představí na skifech

Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová musel odložit své vysněné vystoupení na olympijských hrách v Tokiu na příští rok. Jediný důležitý závod letošního roku je tak pro české reprezentantky říjnové mistrovství Evropy v Poznani. První souboj s časem ale absolvují už v sobotu, kdy je čeká závod pořádaný domovským veslařským klubem Slavia.

Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jeden, dva dny jsem byla opravdu smutná, protože jsem se na tenhle rok opravdu těšila, ale pak jsem si řekla: No co, tak ještě jeden rok navíc," uvedla Antošová.

I přes veškerá omezení elitní česká posádka nepřestala trénovat. "Chodily jsme na vodu i při všem tom omezení, protože jsme si říkaly, že jdeme do práce. Jen jsme trénovaly samostatně, nepotkávaly jsme se, " přiblížila Antošová.

"Protože se klub uzavřel pro veřejnost i pro děti, tak jsme sem chodili prakticky jen čtyři veslaři se smlouvou. Takže se nás to nějak významně nedotklo," dodala Fleissnerová.

První závod, který odstartuje veslařskou sezonu, absolvují Antošová s Fleissnerovou už tuto sobotu na Vltavě, i když každá samostatně. Čeká je nezvyklá šestikilometrová trať s obrátkou.

"Budeme startovat na skifech, protože nás na nich čekají ještě kontrolní závody a poslední dobou jsme na nich prakticky pořád, i když to teď už střídáme se dvojskifem," vysvětlila Antošová.

"Otočky se bojím, protože nemám odvahu si ji ani zkusit natrénovat," přiznala Antošová. "Šestikilometrové závody nemám ráda, ale snad se s tím popasujeme," doplnila Fleissnerová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články