Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kuříková skončila ve Varech druhá, mužům se dařilo méně

Světový pohár triatlonistů pokračuje v Karlových Varech. V závodu žen zvítězila Nizozemka Maya Kingmaová před Petrou Kuříkovou. Tereza Zimovjanová doběhla do cíle devátá. Mezi muži zvítězil Američan John Reed.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy Zimovjanové a Kuříkové po závodě v Karlových Varech

"Jsem neskutečně šťastná. Říkám si konečně i tady v Karlových Varech," uvedla Kuříková. Po cyklistické části byla devátá se ztrátou přes tři minuty na vedoucí Kingmaovou, ale skvělým během se v parném počasí probojovala na druhé místo. Třetí Ginu Serenovou z USA předstihla o osm sekund.

"Měla jsem trošku obavy. Tím, že je po olympiádě, tak se cítím už poměrně unaveně. Ale věděla jsem, že jsem v dobré kondici v běhu. Sázela jsem všechno na běh a dala do toho všechno," uvedla Kuříková, která výrazně vylepšila loňské 14. místo. "Spousta lidí mě povzbuzovala, hodně lidí tu znám, takže mám ohromnou radost," řekla dvaatřicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou k úspěchu na domácí půdě, který je pro ni povzbuzením před mistrovstvím Evropy, jež se uskuteční za dva týdny ve francouzském Vichy.

Také Zimovjanová dosáhla svého nejlepšího výsledku v Karlových Varech, předloni byla desátá. I vinou zdravotních potíží jí přitom nevyšel úvod závodu, ale v běhu se probojovala až do první desítky. "Včera a dneska ráno mi bylo strašně špatně. Snědla jsem strašně moc černého uhlí, ale vůbec mi to nepomáhalo. Při plavání mi bylo pořád špatně. Naštěstí jsem to nějak dokončila, a ještě dobře. Mám radost," uvedla Zimovjanová. Za vítězkou zaostala o více než pět minut.

Premiérový triatlon Strýcové

Dvojnásobná vítězka tenisového Wimbledonu ve čtyřhře Barbora Strýcová absolvovala čtyři měsíce po porodu svůj první triatlon. V Karlových Varech dokončila sobotní amatérský závod na tratích 750 metrů plavání, 20 kilometrů jízdy na kole a pět kilometrů běhu na pátém místě v kategorii žen 30 až 39 let.

S časem 1:31:57 ztratila na vítězku přes 13 minut. "Jsem přesně čtyři měsíce po porodu, takže jsem se hrozně bála, že nebudu připravená. Nebylo to úplně podle mých představ, ale zvládla jsem to. Přitom jsem člověk, který když není nachystaný, tak je nervózní. Ale bylo to fajn," uvedla Strýcová.

"Při plavání jsem si říkala, že to je dobré a nějak to uplavu. Po pár stovkách metrů mi to ale začalo připadat nějak dlouhé. Tak jsem zatnula zuby a plavala si svoje tempo. Na cyklistice jsou ty zdejší kopce hrozně těžké. A největší krizi jsem měla první kilometr běhu, kdy mě rafla lýtka a trvalo mi, než jsem se rozběhla. Bylo to bolavé," konstatovala osmatřicetiletá držitelka 32 deblových titulů na okruhu WTA.

"Ale triatlon se mi líbí moc. Třeba se tomu do budoucna věnovat budu, jen si dám momentálně delší pauzu," řekla se smíchem Strýcová. Tenisovou kariéru, v níž získala i dva tituly ve dvouhře, ukončila loni v září.

Bronzová olympijská medailistka ve čtyřhře s Lucií Šafářovou z Ria de Janeiro 2016 přivedla v květnu na svět dceru Josefínu. S partnerem Petrem Matějčkem má také dvouletého syna Vincenta. "Obdivuju lidi, kteří musejí chodit do práce a tohle dělají jako zábavu. Klobouk dolů před nimi. Tohle je největší dřina," komentovala svou triatlonovou zkušenost.

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:

Ženy: 1. Kingmaová (Niz.) 2:05:23, 2. Kuříková (ČR) -2:20, 3. Serenová (USA) -2:28, ...9. Zimovjanová -5:22, 18. Přikrylová -9:00, 23. Štěrbová (všechny ČR) -12:21.

Muži: 1. Reed (USA) 1:54:24, 2. Stornes (Nor.) -9, 3. Viňuela (Šp.) -25, ...33. Zikmund -6:40, 38. Tlamka -9:05, 41. Martin (všichni ČR) -12:15.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články