Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Němečtí triatlonisté podtrhli skvostný víkend vítězstvím ve štafetách

V Hamburku nebyl nikdo lepší než domácí triatlonisté. Čtveřice ve složení Laura Lindemannová, Lasse Nygaard-Priester, Marlene Gomez-Islingerová a Tim Hellwig dominovala na závodech světové série také ve smíšených štafetách. Zlatý hattrick Němcům zajistil finišman Hellwig, který na závěrečném běžeckém úseku úmorným tempem odpáral Italy. Český tým doběhl dvanáctý.

Triatlonisté v Hamburku
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: BEAUTIFUL SPORTS/Matthiesen

Česká sestava Vendula Frintová, Jan Volár, Alžběta Hrušková a Radim Grebík se po celý závod držela na dohled elitní desítky, na kterou ale nakonec nestačila. Grebík dovedl tým do cíle na dvanácté příčce.

Němci v Hamburku zvítězili ve všech třech závodech. Laura Lindemannová a Tim Hellwig byli nejlepší v individuálních závodech a radovali se i ve smíšených štafetách. Hellwig přitom udělal finiš napínavější, než bylo nutné. Na kole se zbavil Novozélanďana Tranta Thorpea a v běhu už mu nestačil ani Ital Gianluca Pozzatti, jenže dvaadvacetiletý Němec si pár mětrů před cílem musel odpykat penalizaci a nakonec finišoval těsně před italským triatlonistou.

Závod mistrovství světa v triatlonu v Hamburku - smíšená štafeta:

1. Německo (Lindemannová, Nygaard-Priester, Gomezová-Islingerová, Hellwig) 1:21:39, 2. Itálie -6, 3. Dánsko -53, ...12. ČR (Frintová, Volár, Hrušková, Grebík) -3:03.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články