Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zimovjanová si na WTCS v Montrealu zlepšila kariérní maximum

V Montrealu pokračoval World Triathlon Championship Series (WTCS) a mezi ženami si svůj nejlepší výsledek v elitním seriálu připsala Tereza Zimovjanová. Ve druhém největším kanadském městě se totiž radovala z 19. pozice.

Tereza Zimovjanová
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Zimovjanová jako jediná z kvarteta českých reprezentantů dokázala postoupit v supersprintu do třístupňové finálové části a v té prošla i první eliminací. Jejím dosavadním maximem byla červnová 23. příčka z Leedsu.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlonistka Zimovjanová byla v montrealském závodu WTCS devatenáctá

V Montrealu se závodilo netradiční formou: v pátek nastoupili muži i ženy do kvalifikačních rozjížděk (300 m plavání – 7,2 km cyklistika – 2 km běh). Z každé z nich postoupilo deset závodníků, o zbývajících deset finálových míst se pak bojovalo v opravách. V těch uspěla Zimovjanová. Při premiéře ve WTCS byli do posledních chvil ve hře o postup také Radim Grebík s Alžbětou Hruškovou. Jan Volár odstoupil kvůli defektu.

Do prvního finále nastoupilo 30 triatlonistek a Zimovjanová z 11. místa prošla do další části. Do top 10 se ale pětadvacetiletá Češka poté už nevešla. Zvítězila olympijská šampionka Flora Duffyová z Bermud.

V neděli se Češi v Montrealu postaví na start štafetového závodu.

Závod MS žen v Montrealu (300 m plavání – 7,2 km cyklistika – 2 km běh):

1. Duffyová (Berm.) 23:07, 2. Knibbová -7, 3. Spiveyová (obě USA) -17, ...19. Zimovjanová vyřazena v druhém finále, 35. Hrušková (obě ČR) vyřazena v opravách.

Závod mužů (300 m plavání - 7,2 km cyklistika - 2 km běh):

1. Coninx 22:08, 2. Luis -1, 3. Bergere (všichni Fr.) -3, ...33. Grebík vyřazen v opravách, 38. Volár (oba ČR) nedokončil opravy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články