Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zimovjanová se poprvé dostala do elitní desítky, v Mexiku doběhla sedmá

Triatlonistka Tereza Zimovjanová obsadila sedmé místo v závodě Světového poháru v Mexiku a poprvé v kariéře se probojovala do první desítky. V Huatulcu ji od medaile dělilo 32 sekund. Premiérové vítězství v SP vybojovala Němka Annika Kochová, Zimovjanová za ní zaostala o 46 sekund.

Tereza Zimovjanová
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Můj nejlepší ever výsledek" radovala se Zimovjanová. "Mám obrovskou radost a jsem spokojená, protože to je kvalitní výsledek. Přitom startovka tady byla plná a nejednalo se o lehký závod," uvedla. Jejím dosavadním maximem byla jedenáctá příčka z předloňského závodu ve Valencii.

Závod na distancích 750 metrů plavání, 20 kilometrů jízdy na kole a 5 kilometrů běhu se odehrál ve velkém vedru. Zimovjanová se k životnímu výsledku odrazila nejrychlejším cyklistickým časem ve startovním poli poté, co z vody vylezla až jako padesátá.

"Ale vyšlo mi depo a na kole jsem to nabombila, abych dojela skupinu před sebou. Díky tomu jsem pak byla ve druhém hlavním balíku. Po dvou okruzích se nám podařilo sjet první balík, takže bylo vepředu dohromady asi třicet holek," líčila Zimovjanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články