Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zimovjanová byla v Austrálii na hranici desítky a přidala cenné body do olympijské kvalifikace

Českým triatlonistům se na Světovém poháru v triatlonu ve Wollongongu dařilo. Tereza Zimovjanová obsadila na východním pobřeží Austrálie 11. místo. Kariérní maximum si vylepšil David Martin, když skončil osmnáctý.

Tereza Zimovjanová
zdroj: triatlon.cz

Čeští závodníci se v závodě rozhodně neztratili. Zimovjanová vyběhla z vody na pátém místě. "S plaváním jsem hodně spokojená. V zimě jsem se na něho v tréninku zaměřila a dnes to bylo konečně vidět," hodnotila závod česká reprezentantka.

V cyklistické části se dostala do vedoucí šestičlenné skupiny, ze které v prvním z pěti kopcovitých okruhů dokonce ujížděla. Větší náskok si ale nevypracovala a brzo byla dostižena početným balíkem.

Na začátku běžecké části se zformoval vepředu šestičlenný únik, který měla česká reprezentantka na dohled, jeho tempo však neudržela a cílem proběhla na 11. pozici. V dramatickém finiši zvítězila Švédka Tilda Manssonová. Deštivý závod absolvovala o 37 vteřin rychleji než Zimovjanová.

"Na kole jsem se možná vyšťavila víc, než bych měla. Na běhu jsem pak měla trochu potíže, ale vzhledem k dalším závodům výkon hodnotím kladně a jsem s ním docela spokojená. Je to začátek sezony, kdy já závodit neumím, takže to beru jako krok správným směrem," dodala česká reprezentantka.

S ohledem na blížící se konec olympijské kvalifikace (27. května) má nyní Zimovjanová závodní kalendář velmi nabitý, už příští víkend se představí na Světovém poháru v čínském Čcheng-tu.

Martin se dlouho pohyboval na předních příčkách

David Martin zahájil rovněž velmi svižně, po plavecké části byl na sedmé pozici, díky čemuž se na kole dostal do vedoucí desetičlenné skupiny. Český závodník byl často vidět také na jejím čele. Nejenže si tento únik dokázal udržet, ale průběžně ho navyšoval. Do druhého depa tak dorazil s půlminutovým náskokem na zbytek startovního pole. V běžecké části se poté Martin pomalu propadal ze čtvrté až na konečnou 18. pozici. Zvítězil domácí Luke Willian, na něhož český závodník ztratil 95 sekund.

"Dneska jsem hodně spokojený. Konečně se mi povedl na Světovém poháru dobrý výsledek. Plavání mi vyšlo, na kole jsme pak v úniku dobře spolupracovali a já sám jsem se také cítil fajn, i když ta trať byla poměrně náročná. Věděl jsem, že na běhu nemám takovou rychlost jako soupeři vepředu, takže jsem si od začátku běžel svoje," řekl Martin.

Výsledky SP v triatlonu ve Wollongongu

Muži: 1. Willian (Austr.) 52:52, 2. Riddle (JAR), 3. Moya (Chile) oba -23, ...18. Martin (ČR) -1:34.

Ženy: 1. Manssonová (Švéd.) 1:00:40, 2. Velásquezová Sotová (Kol.), 3. Thorpeová (N. Zél.) obě -1, ...11. Zimovjanová (ČR) -36.

Zdroj
triatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články