Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Závod v Leedsu patřil Wildeovi, ženský závod ovládla Beaugrandová

V mužském závodu Světové triatlonové série v Leedsu zvítězil Novozélanďan Hayden Wilde, který se v běžecké vložce dostal před Francouze Léa Bergera. Ženský závod navzdory penalizaci ovládla Francouzka Cassandra Beaugrandová před domácí Taylorovou-Brownovou. Petra Kuříková dokončila sedmnáctá, Tereza Zimovjanová závod dokončila na 48. místě. Program Světové triatlonové série v Leedsu pokračuje zítřejším štafetovým závodem, přímý přenos sledujte od 14:10 na programu ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Světová triatlonová série pokračovala závody v Leedsu

V mužském závodu byli dlouho ve vedení Francouzi Léo Bergere s Vincentem Luisem, kteří se v cyklistické části odloučili od zbytku pole. Vincent Luis byl ovšem kvůli chybě v závěru cyklistické části a průjezdu depem penalizován deseti vteřinami, čímž přišel o šanci v boji o medailové umístění.

Luis Berger o vedení přišel až v běžecké vložce, kdy se před něho dostal Hayden Wilde, který nakonec zvítězil. Smůla potkala domácí závodníky Jonathana Brownleeho a Alexe Yeea, kteří po kolizi ze závodu museli odstoupit.

V ženském závodu nechyběly ani dvě české závodnice Petra Kuříková a Tereza Zimovjanová. V cyklistické části se od zbytku startovního pole odpoutala Američanka Taylor Spivey s domácí Sophie Coldwellovou, které si byly schopné před závěrečnou částí vytvořit náskok nad zbytkem startovního pole 35 vteřin. 

Běžeckou část však ovládla Francouzka Cassandra Beaugrandová a navzdory penalizaci zvítězila. Druhé místo obsadila domácí Georgia Taylor-Brownová následovaná Sophií Coldwellovou. Petra Kuříková závod dokončila sedmnáctá, Tereze Zimovjanové v závěru došly síly a propadla se na 48. místo. 

"Mám obrovskou radost, že to klaplo na moje první umístění v top 20. Moc spokojená jsem především s výsledkem v plavání," pochvalovala si Kuříková, jež po plavecké části držela 21. místo. "Cyklistika pak byla hodně poctivá a kopcovitá, snažila jsem se udržet ve skupině, ale bohužel jsem v posledním okruhu udělala taktickou chybu, na otočce jsem zůstala poslední, startovní pole se natáhlo, a protože byl silný vítr, tak mi skupina ujela. Naštěstí pak ten odstup nebyl velký. Běželo se mi dobře, tak se mi pak ještě podařilo pár soupeřek seběhnout," líčila Kuříková.

Výsledky závodů mistrovství světa v triatlonu v Leedsu

Muži: 1. Wilde (N. Zél.) 53:18, 2. Bergere (Fr.) -10, 3. Vilaca (Portug.) -20.

Průběžné pořadí: 1. Bergere 2769, 2. Serrat (Šp.) 2325, 3. Wilde 2254, ...54. Grebík 210, 86. Volár 52, 88. Martin (všichni ČR) 48.

Ženy: 1. Beaugrandová (Fr.) 59:03, 2. Taylorová-Brownová -9, 3. Coldwellová (obě Brit.) -12, ...17. Kuříková -1:25, 48. Zimovjanová (obě ČR) -4:55.

Průběžné pořadí: 1. Taylorová-Brownová 2619, 2. Duffyová (Berm.) 2326, 3. Potterová (Brit.) 1634, ...55. Kuříková 215, 61. Frintová 166, 82. Hrušková (obě ČR) 41.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články