Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Volár se po trháku v závěru stal triatlonovým šampionem počtvrté v řadě, Štěrbová poprvé

Jan Volár se stal počtvrté za sebou českým šampionem v olympijském triatlonu. V Příbrami zvítězil po dramatickém průběhu před Radimem Grebíkem, třetí skončil David Martin. Ženský titul získala naopak s drtivou převahou Michaela Štěrbová, jež přitom první triatlonový závod absolvovala teprve před rokem, kdy skončila v mistrovském závodě druhá.

Triatlonista Jan Volár
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Na tratích 1500 metrů plavání, 40 kilometrů jízdy na kole a 10 kilometrů běhu v areálu Nový rybník rozhodl Volár o vítězství až v závěru běžecké části. Tři kilometry před cílem se odpoutal od Grebíka a cílem proběhl s náskokem 32 sekund. Martin zaostal za staronovým mistrem o dvě a půl minuty.

Štěrbová naproti tomu od počátku závodu dominovala. Nejprve potvrdila roli vynikající plavkyně a nakonec zvítězila s téměř desetiminutovým náskokem před obhájkyní prvenství Alžbětou Hruškovou. Bronz získala Adriana Horňová.

"Vzhledem k tomu, že se v běhu necítím tolik sebejistá, tak jsem potřebovala zabrat od začátku. Proto jsem chtěla jít hned od začátku na maximum, aby se mi Bety nemohla držet v nohách, a pak ten náskok ještě navýšit na kole. V běhu už jsem pak nešla do maxima, abych trochu šetřila nohy," popsala nová šampionka závod. "Doufala jsem, že se mi povede titul získat, protože jsem za ten rok odvedla velký kus práce. Jsem ráda, že se mi to podařilo zúročit," dodala.

Mistrovství ČR v olympijském triatlonu v Příbrami:

Muži: 1. Volár (Etriatlon Team) 1:57:56, 2. Grebík -32, 3. Martin (oba Titan Trilife) -2:30.

Ženy: 1. Štěrbová 2:13:29, 2. Hrušková -9:35, 3. Horňová (všechny Triatlon Team Brno) -13:32.a

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články