Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Rothu padaly rekordy v dlouhém triatlonu, Chára pokořil další vytrvaleckou metu

Bývalý slovenský hokejista Zdeno Chára zvládl po skončení kariéry další velkou sportovní výzvu: úspěšně absolvoval závod v dlouhém triatlonu. Debut na prestižní akci Challenge v německém Rothu sestávající z 3,9 km plavání, 180 km cyklistiky a maratonu dokončil někdejší kapitán Bostonu v NHL v solidním čase 10:20:53 hodin.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Den triatlonových rekordů v německém Rothu

Maratonskou trať přitom sedmačtyřicetiletý vítěz Stanley Cupu z roku 2011 zaběhl za 3:27 hodiny. To je o tři minuty rychleji než při dubnovém startu v Bostonském maratonu, kde svým startem podpořil charitativní organizaci pomáhající lidem s postižením.

S 206 centimetry nejvyšší hráč v historii NHL se po předloňském ukončení úspěšné hokejové kariéry vrhl na vytrvalecké výzvy. Za posledních 15 měsíců absolvoval podle serveru sport.sk 15 maratonů, zvládl polovičního Ironmana, trailový běh na 50 km a několik silničních závodů.

V NHL nastupoval Chára 24 sezon, v dresu Bostonu strávil 14 let a tým vedl i jako kapitán. Je také dvojnásobným vicemistrem světa a Slovensko reprezentoval na třech olympijských hrách. Už během hokejové kariéry se nadchl pro cyklistiku. Dokonce závodil s amatéry v Česku a projel si i části horských etap Tour de France.

V obou elitních kategoriích v Rothu padly nejlepší světové časy historie. Dán Magnus Ditlev vyhrál potřetí za sebou v čase 7:23:24, kterým ubral přes minutu ze svého loňského výkonu. Mezi ženami zvítězila domácí Anne Haugová za 8:02:38 a překonala o téměř šest minut dosavadní rekord Švýcarky Daniely Ryfové z loňska. Také Haugová vládla v Rothu potřetí po letech 2021 a 2022.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články