Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Karlových Varech půjde o body do Světového poháru v triatlonu

Už pošesté se v neděli sejde v Karlových Varech elita světového triatlonu. Tamní City Triatlon na olympijských distancích absolvuje i pět českých reprezentantů, které čeká tvrdá konkurence medailistů ze světových šampionátů. Závody mužů i žen můžete sledovat v přímých přenosech na ČT sport i na Čt sport Plus.

Mezi ženami se pokusí prosadit jediná česká reprezentantka Tereza Zimovjanová. "Chtěla bych zabojovat o místo v první desítce," řekla v ČT. Petru Kuříkovou vyřadilo zranění ramena, Alžběta Hrušková s Michaelou Štěrbovou jsou na akademickém mistrovství světa v Brazílii.

Ve Varech měla původně startovat i dlouhodobě nejlepší Češka Vendula Frintová, ale dvojnásobná vítězka z let 2018 a 2019 ohlásila konec kariéry, protože je těhotná. "Já bych do Zámeckého vrchu teď už v počtu dvou byla značně handicapovaná oproti světové konkurenci a v současné chvíli pro mě musí být nejdůležitější zdraví mého očekávaného potomka. To je hlavní důvod, proč už na startu nebudu," řekla devětatřicetiletá Frintová na tiskové konferenci.

Hvězdami ženské části budou obhájkyně vítězství z roku 2021 a loňská mistryně Evropy Švýcarka Julie Derronová, Američanka Summer Rappartová, která už vyhrála osm závodů Světového poháru, nebo stříbrná z letošního světového šampionátu Léonie Périaultová z Francie.

V mužské části nastoupí Radim Grebík, Jan Volár, David Martin a Tomáš Zikmund. Startovní číslo jedna bude mít největší favorit karlovarského závodu Brazilec Manoel Messias, jenž nedávno ovládl závod Světového poháru ve Valencii.

"Jsme rádi, že je startovní listina nabitá skvělými jmény. Jen pokud vezmu poslední dva závody Světového poháru ve Valencii a Bergenu, tak k nám míří obě ženské vítězky a vítěz mužského závodu ze Španělska," řekl ředitel závodu Vladimír Malý.

Ženy odstartují závod na 1,5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu v 10 hodin, muži v areálu karlovarského přírodního koupaliště Rolava začnou v 15:00. Cíl je na Divadelním náměstí, kde vznikne tribuna pro několik stovek diváků, kteří budou moci sledovat přímý přenos na velkoplošné obrazovce. Prize money činí 60 000 dolarů (asi 1,5 milionu korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články