Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V dramatickém závěru zvítězil ve Varech Lehmann. Zimovjanová se vešla do desítky

Světový pohár v triatlonu zamířil opět do Karlových Varů. Na start ženského závodu se postavila i Tereza Zimovjanová, která nakonec obsadila desáté místo. Nejrychlejší byla Francouzka Périaultová. Mezi muži se o vítězi rozhodovalo až v samotném závěru, kdy se o prvenství přetahovali hned tři závodníci. Nejrychlejší byl nakonec Lehmann. Z Čechů zvládl trať nejlépe Jan Volár, který obsadil čtyřiadvacáté místo. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zimovjanová byla v Karlových Varech desátá

Jedinou Češkou ve startovním poli byla Tereza Zimovjanová. Po úvodní plavecké části čekalo na závodnice náročných čtyřicet kilometrů na kole na technicky náročné trati. Triatlonistky si musely dávat pozor na mokrý povrch trati, kde se střídaly kostky s asfaltem a kopcovitými pasážemi. 

Zimovjanová byla po plavecké části až jednačtyřicátá, v cyklistice si ale výrazně polepšila a depo opouštěla na 13. příčce. V běhu se chvíli pohybovala na šesté pozici, ale nakonec se o čtyři místa propadla. Na první Périaultovou ztratila dva minuty a 27 sekund. 

"Jsem určitě spokojená. Po plavání jsem musela hodně dojíždět hlavní skupinu, což se mi naštěstí povedlo. Pak se mi běželo dobře, v posledním kole mě ještě doběhly dvě Němky, což mě trošku mrzí. Ale stejně jsem ráda, že to nakonec vyšlo do desítky," dodala.

Rozhodující stoupání

V závodu mužů se rozhodovalo až v závěrečném běžeckém okruhu, kdy na nástup Lehmanna nedokázal ani McElroy, ani Lührs reagovat. Mezi Čechy byl znovu nejlepší Jan Volár, tentokrát se ovšem do první dvacítky nevešel. Na vítězného Lehmanna ztratil z čtyřiadvacáté pozice tři minuty a osm sekund. 

Závod Světového poháru v triatlonu v Karlových Varech:

Ženy: Périaultová (Fr.) 02:05:05, 2. Seregniová (It.) -43, 3. Rappaportová (USA) -1:26,...10. Zimovjanová (ČR) -2:27.

Muži: 1. Lehmann (Maď.) 1:51:10, 2. McElroy (USA) -10, 3. Lührs (Něm.) -32, ...24. Volár -3:08, 41. Grebík -6:39, 42. Martin (všichni ČR) -7:10.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články