Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Udělám maximum, říká triatlonistka Frintová, ale na vítězný hattrick to nevidí

Vyhrála předchozí dva ročníky, ale na hattrick to nevidí. Vendula Frintová se chystá na silně obsazený nedění závod Světového poháru v olympijském triatlonu v Karlových Varech. Nejlepší česká triatlonistka přiznala, že není v top formě a přípravu směřuje spíš na další rok, kdy by měla startovat na olympijských hrách v Tokiu. Závody mužů i žen můžete v neděli sledovat exkluzivně přímo na webu ctsport.cz.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

V Karlových Varech bude o víkendu devět závodnic z první desítky na mistrovství světa v Hamburku, které bylo o uplynulém víkendu prvním závodem Mezinárodní triatlonové unie (ITU) po koronavirové pauze. Chybět nebude ani světová šampionka Georgia Taylorová-Brownová z Británie.

"Určitě se konkurence s předchozími lety nedá vůbec srovnávat. I moje ambice musejí být trošku upraveny. Nepředpokládám, že bych bojovala o vítězství, ale chci udělat maximum a nedělat žádné chyby," řekla Frintová na tiskové konferenci před závodem, který dvakrát vyhrála a před třemi lety byla druhá.

"Tím, jak je trať cyklistiky náročná, tak se toho na běhu může ještě hodně změnit. Doufám, přestože budu třeba ve druhém balíku, že bude možnost se na běhu posunout. Ta trať je opravdu náročná," uvedla sedmatřicetiletá reprezentantka.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlon se uskuteční v Karlových Varech tento víkend

Spolu s ní nastoupí v Karlových Varech i Alžběta Hrušková, Tereza Zimovjanová a Petra Kuříková. Do závodu mužů, v němž startuje i francouzský mistr světa Vincent Luis, zasáhnou František Linduška a Jan Volár. Na rozdíl od Hamburku budou závody přístupné veřejnosti.

V Německu skončila Frintová na 29. místě. "Můj výsledek papírově není možná nejlepší, podala jsem ale docela kvalitní výkon. Na běhu jsem bojovala o první dvacítku, která by výkonu hodně slušela, ale bohužel v posledním kilometru mi odešly nohy," prohlásila Frintová.

"Ztratila jsem tam deset patnáct vteřin a přehnalo se kolem mě deset holek. Závěr nebyl podle mých představ, ale výkon taky nebyl takový, nad kterým bych měla zaplakat," řekla Frintová.

Přiznala ale, že není v top formě. "Když jsme se v polovině července dozvěděli, že bude zrušené mistrovství Evropy a že závodů nejspíš moc nebude, tak jsem se rozhodla nejít až na maximum, ale spíš ušetřit jak fyzické, tak psychické síly na příští sezonu, abych se mohla pořádně připravit na olympijské hry a doufám, že se budou konat," konstatovala Frintová.

Start v Tokiu má prakticky jistý. "Kvalifikovaná v podstatě jsem, mám své místo vyjeté. Žebříček je v současné době zmražený. Sedím na 16. místě a kvalifikuje se prvních 55. Není v podstatě šance, že bych z kvalifikace vypadla," uvedla trojnásobná olympijská účastnice, jejímž nejlepším umístěním na Hrách je 15. místo z Londýna 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články