Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Triatlonovou Velkou cenu Sokolova vyhrál ve finiši Čelůstka

Sokolov – Dramatický souboj až do posledních metrů nabídla sobotní triatlonová Velká cena Sokolova. Z vítězství v předposledním závodě seriálu Czechtriseries se u jezera Michal radoval Jan Čelůstka, který ve finiši předčil Jana Volára o pouhé čtyři desetiny sekundy. Závod žen ovládla Pavlína Poláčková, pro kterou to byla první výhra v seniorské kategorii.

Jan Čelůstka a Jan Volár
zdroj: PR

Po plavecké části mužského závodu se oddělila pětičlenná skupina, která při cyklistice na uzavřené trati vedoucí na Podstrání a zpět skvěle spolupracovala, a tak bylo jasné, že se rozhodne v běžecké části.

Ve zvlněném terénu na okruhu kolem jezera se nejvíce dařilo Čelůstkovi s Volárem, kteří si to v závěru rozdali o vítězství. "Postupně jsme zůstali vepředu sami s Janem Volárem. Rozhodlo se až v závěrečném sprintu, nezůstala mezi námi ani vteřina," popsal vítězný Čelůstka.

"Šel jsem proto na start z plné přípravy, která teď směřuje k dalšímu závodu série MS. A podle toho také vypadal můj výkon – bylo to takové unavené. I proto jsem moc rád, že se mi podařilo zvítězit, " dodal český reprezentant, který letos zaznamenal tři vítězství ve třech závodech Českého poháru, k nimž nastoupil.

Jan Čelůstka a Jan Volár
zdroj: PR

V závodě žen z vody první vybíhala Anežka Hrušková, těsně za ní Alžběta Hrušková a Eliška Zelená. Poláčková, která následně výrazně promluvila do výsledného pořadí, na ně v tu chvíli ztrácela 39 sekund.

"Vyplavala jsem lépe, než jsem očekávala," hodnotila závod Poláčková. „Na cyklistickou část jsem se pak hodně těšila. Výjezd nahoru na Podstrání mi seděl, návrat ve sjezdu byl technický, což pro mě bylo také super."

V cyklistické části Poláčková dokázala ztrátu z plavání smazat a do běhu šla z první pozice. "Trať jsem si dopředu neprobíhala, tak jsem moc nevěděla, co čekat. Ale měla jsem velkou motivaci a hrozně jsem si závod užívala," dodala vítězka. Druhá Alžběta Hrušková na ni v cíli ztratila přes minutu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články