Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Triatlonisty čeká opět SP ve Varech. Frintová se o startu rozhodne na poslední chvíli

Už popáté se v Karlových Varech uskuteční Světový pohár v triatlonu. Třídenní akce vyvrcholí nedělními závody mužů a žen elitní kategorie. Vedle domácí špičky nebude chybět řada účastníků olympijských her v Tokiu, nad plánovanou účastí dvojnásobné vítězky Venduly Frintové visí otazník. Nejlepší česká triatlonistka měla žaludeční problémy a o jejím startu se rozhodne na poslední chvíli. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz v neděli od 9:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlonisté se v Karlových Varech potkají na SP. Česká elita vyzve zahraniční hvězdy

Vedle Frintové je přihlášena i druhá česká olympionička Petra Kuříková, jejímž karlovarským maximem je předloňské čtvrté místo. Mezi devítkou domácích závodníků je též ostřílený Jan Čelůstka i nadějní Tereza Zimovjanová s Radimem Grebíkem.

"Závod už má pevné místo v kalendáři, světová federace nám nyní sama dává vybrat termín, což je ve srovnání se začátky obrovská změna," řekl ředitel závodu Vladimír Malý. Do budoucna by pořadatelé rádi vyzkoušeli i nový formát supersprintu, v plánu je rovněž mistrovství Evropy.

"Je to obrovská výzva i zkušenost, světový závod se vším všudy, který je už pevnou součástí kalendáře," uvedl předseda triatlonového svazu Antonín Bauer. "Po loňském silně obsazeném ročníku přišlo hodně pozitivních reakcí," dodal na adresu akce, jejíž čisté náklady se pohybují mezi devíti a deseti miliony korun.

Ve startovní listině figurují například Němky Marlene Gomezová-Islingerová a Lisa Tertschová či Japonka Ai Uedaová. Mezi muži se ze známých jmen představí Švýcar Adrien Briffod, Američan Chase McQueen, Novozélanďan Dylan McCullough, Chilan Diego Moya nebo Maďar Csongor Lehmann.

Triatlonisté nejprve absolvují 1,5 km plavání v jezeře Rolava, které se speciálně kvůli závodu bude dopouštět. Poté je čeká sedm cyklistických okruhů s náročným stoupáním na Zámecký vrch o celkové délce 40 km. Nakonec je na programu desetikilometrový běh vedoucí historickým centrem města, jenž bylo nedávno zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO.

Během akce budou platit obvyklá pravidla proti šíření koronaviru, proticovidové manuály z loňského ročníku se používají i na dalších závodech seriálu. Na Divadelním náměstí vyroste tribuna pro několik stovek diváků, kteří budou moci sledovat přímý přenos na velkoplošné obrazovce. Ženy se vydají na trať v 10 a muži v 15 hodin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články