Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Triatlonistka Frintová se v Karlových Varech střetne se světovou špičkou

Víkend v lázních čeká triatlonisty v Karlových Varech. Ale místo procedur půjde na tamní kolonádě už podruhé o body do Světového poháru, o něž budou bojovat závodníci z pětatřiceti zemí. Největší tuzemskou nadějí je Vendula Frintová, která tu loni skončila druhá. Pomoci by jí mohla neúčast olympijské vítězky a šestinásobné mistryně Evropy Nicole Spirigové ze Švýcarska, která se omluvila kvůli únavě. Živé vstupy ze závodu můžete sledovat na ČT sport nebo na ctsport.cz.

Vendula Frintová
zdroj: City Triathlon autor: City Triathlon

Vedle Frintové, která letos na mistrovství Evropy ve Skotsku skončila šestá, se ve Varech představí i Petra Kuříková. Ta byla v Glasgow na ME devátá. Z českých mužů se na start závodu v olympijském triatlonu postaví Jan Čelůstka, František Linduška a Jan Volár.

Vítězové z loňska tituly obhajovat nebudou - Nor Gustav Iden a Australanka Gillian Backhouseová nepřijedou. K největším favoritům tak patří Rusové Igor a Dmitrij Poljanští i loni druhý Ital Alessandro Fabian. Stejně jako Slovák Richard Varga, letošní mistr Evropy ve sprint triatlonu, jenž byl loni sedmý a patří mezi triatlonisty k nejlepším plavcům. "Loni jsem měl ve Varech velmi blízko ke stupňům vítězů, takže tu mám nevyřízené účty," řekl Varga. Mezi ženami jsou největšími favoritkami Němka Laura Lindemannová či Lucy Hallová z Británie.  

"Startovka vypadá zajímavěji než loni. Je vidět, že o závod v Karlových Varech stoupá zájem a vybírají si ho kvalitní závodníci, kteří se nebojí, že by při náročné cyklistice byli dojeti o celý okruh a diskvalifikováni," uvedl v tiskové zprávě ředitel závodu Vladimír Malý.  

Druhé depo a cíl závodu se přesunuly od hotelu Thermal před městské divadlo. "Věřím, že v atraktivitě trati teď můžeme soupeřit se Světovým pohárem v Madridu, kde je depo a cíl před královským palácem. Divadelní náměstí je obklopeno Vřídlem a ikonickými lázeňskými domy," vysvětlil Malý.  

Ženy odstartují nedělní závod na 1,5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu v 10 hodin, muži v areálu karlovarského koupaliště Rolava začnou v 15:00.  V pátek a sobotu budou další závody včetně Českého poháru a další program pro děti a veřejnost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články