Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Triatlonistka Frintová obsadila na ME deváté místo, zlato berou Derronová a Coninx

Velmi dobrého výsledku dosáhla na mistrovství Evropy triatlonistka Vendula Frintová. Ve španělské Valencii totiž skončila devátá. Na vítěznou Julii Derronovou ze Švýcarska ztratila v sobotním závodu 2 minuty a 20 sekund. Petra Kuříková doběhla šestnáctá, Jan Volár byl v mužské kategorii dvaatřicátý. Nejrychlejší byl Francouz Dorian Coninx.

Po plavání byla Frintová až ve třetí desítce, v běhu jí pak pomohl třetí nejlepší čas. "Top 10 na mistrovství Evropy je vždy velmi dobrý výsledek, zejména když přihlédnu k těm zdravotním problémům, které mě v poslední době sužují. Ale ztráta devíti vteřin po plavání na první cyklistický balík mě při tomto vývoji bude mrzet ještě dlouho," řekla osmatřicetiletá reprezentantka, která v roce 2011 skončila na ME druhá.

Kuříkovou znechutily drsné souboje ve vodě. "To bylo šílené – tahání za nohy, za dres… To by si v závodě Světového poháru nikdo nedovolil. Při běžecké části jsem bojovala s horkem, bylo asi 28 stupňů. Se závodem úplně spokojená být nemůžu, protože se mi nepovedlo plavání," prohlásila.

Večerní závod mužů pak ovlivnil déšť. Volár ztratil na vítězného Coninxe přes čtyři minuty. Vylepšil tak 34. místo z Kitzbühelu 2017, přesto nebyl spokojený ani on. "Doufal jsem, že tu budu do dvacítky," měl jasno. Jan Čelůstka obsadil 48. místo.

ME v triatlonu na olympijských tratích ve Valencii:

Muži: 1. Coninx (Fr.) 1:41:03, 2. Sánchez -19, 3. Serrat (oba Šp.) -38, ...32. Volár -4:08, 48. Čelůstka (oba ČR) -7:24.

Ženy: 1. Derronová (Švýc.) 1:51:43, 2. Kochová (Něm.) -25, 3. Rainsleyová (Brit.) -36, ...9. Frintová -2:20, 16. Kuříková (obě ČR) -3:23.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články