Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Triatlonisté mají nového kouče, reprezentaci povede olympijský medailista Řehula

Praha – Novým trenérem české triatlonové reprezentace se stal bronzový olympijský medailista z Her v Sydney v roce 2000 Jan Řehula. Bývalý český reprezentant má už s prací u národního mužstva zkušenosti, od roku 2005 působil několik let jako kouč Jihokorejské reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Českých triatlonistů se ujme Řehula, výsledky plánuje na OH 2020

"Vážím si této možnosti, protože mám rád trenérskou práci. Zároveň je to další krok v mé kariéře," uvedl Řehula. "Samozřejmě chci pomoci rozvinout a naplnit potenciál reprezentantů. Výkonnost je ve srovnání s dobou, kdy závodili Martin Krňávek a Filip Ospalý, nižší. Svět udělal ohromný krok kupředu a my jsme v roli dohánění rychlovlaku. Vendula Frintová je světlá výjimka," jmenoval bývalý reprezentant současnou českou jedničku.

Řehula nastínil i konkrétní ambice českého týmu. "Do Ria se budeme snažit obhájit čtyři olympijské kvalifikační sloty. Výhledově na olympiádě 2020 tam se budeme bavit o umístěních," prohlásil novopečený kouč.

Řehula by chtěl mimo jiné zavést psychologické testy osobnosti. "Protože u triatlonu je hodně klíčová mentální odolnost a odolnost pohybového systému vůči tréninkové zátěži. Rád bych zavedl některé specifičtější testy, které jasně odkryjí závodníkovy slabiny. Trenér pak koukne a bude vědět, jak na to," uvedl. Rovněž chce vytvořit zázemí závodníkům se všemi možnými specialisty včetně doktorů, fyzioterapeutů a masérů. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články