Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Triatlonista Vabroušek vylepšil rekord o 15 minut

Otrokovice - Český triatlon posunul hranice svých možností. Petr Vabroušek zlepšil dosavadní tuzemský rekord v dlouhém triatlonu o celých 15 minut. Na podniku Moraviaman v Otrokovicích, ve kterém museli triatlonisté absolvovat 3,8 kilometru ve vodě, 180 kilometrů na kole a maraton, pokořil své konkurenty o více než 30 minut.

Nejnáročnější letošní domácí závod zastihl Petra Vabrouška v parádní formě. Po plavecké části byl třetí, cyklistiku však zvládnul bravurně a v běžecké části už byl jeho soupeřem pouze čas.

Petr Vabroušek:

"Vyloženě fyzická krize mě nepostihla. Měl jsem tu perfektní podporu ze strany rodinného týmu. To se závodí hned jinak, než když jsem někde ve světě sám."

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petra Vabrouška

Problémy mu nedělaly ani výkyvy počasí, ani náročná členitá trať. Čas 8:29:18 je známkou evropské extratřídy. "Snažil jsem se tempo dělat rovnoměrně, nikdo na mě netlačil, takže jsem jel podle toho, jak jsem potřeboval. Vyšlo to suprově," uvedl Vabroušek.

Nominaci na mistrovství Evropy, kterou už měl Vabroušek jistou díky předchozímu triumfu v závodu Ford Czechman Tour, si vybojoval druhým místem také Rudolf Cogan ztrácející na vítěze více než půl hodiny. Jako třetí závod dokončil Josef Vrábel, který už se pod hranici devíti hodin s časem 9:03:15 nevešel.

Do náročného závodu se pustilo také devět žen, vítězkou se stala slovenská favoritka Kristína Lapinová. Časem 10:47:14 také ona zvítězila téměř přesně o půl hodiny před Danielou Tylšovou.

Výsledky mistrovství republiky v dlouhém triatlonu

Muži:

1. Vabroušek 8:29:18, 2. Cogan -30:05, 3. Vrábel -33:57.

Ženy:

1. Lapinová 10:47:14, 2. Tylšová -30:28, 3. Stočesová -48:14.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články