Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Triatlonista Grebík si sedmým místem v Itálii vylepšil maximum. Kuříková závod nedokončila

Svůj doposud nejlepší výsledek si v sobotním závodě Světového poháru v italské Arzacheně připsal triatlonista Radim Grebík. První kvalifikační soutěž na olympijské hry v Paříži dokončil na sedmém místě, o minutu a devět sekund za vítězem a bývalým mistrem světa Britem Jonathanem Brownleem. Česká olympionička z Tokia Petra Kuříková kvůli křečím ve stehnech musela ze závodu v Sardinii odstoupit.

Triatlonista Radim Grebík
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Výsledek je pro mě úplně neskutečný. Tohle jsem fakt po protrápené jarní přípravě plné nemocí a pocitu vyhoření nečekal," komentoval Grebík suverénně nejlepší umístění v kariéře.

Závod žen nedokončila Petra Kuříková, která odstoupila v běhu. "Už na kole jsem měla křeče ve stehnech. Když jsem pak přešla na běh, tak jsem prakticky nemohla ohnout nohy a stehna jsem měla kamenná," uvedla účastnice olympijských her v Tokiu.

"Tělo zřejmě bylo vyčerpané po třech týdnech vysokohorského soustředění ve Svatém Mořici, kde jsem podstupovala vysokou zátěž, na kterou ještě nejsem po přechodu k trenérovi Brettu Suttonovi tolik zvyklá. Jsem zklamaná, ale zároveň vím, že to není žádná velká tragédie a těším se na další závody," řekla Kuříková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články