Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Těsný souboj rozhodl až běh. Mistrem světa v polovičním Ironmanovi je Španěl Gómez

Chattanooga – Titul mistra světa v polovičním Ironmanovi 70,3 putuje do Španělska. Novým šampionem se stal triatlonista Javier Gómez, který o svém triumfu v americké Chattanooze rozhodl až v závěrečném běhu. Navázal tak na rok 2014, kdy se mu stejný počin povedl v Mont Tremblantu.

Slavící Javier Gómez po vítězství v polovičním Ironmanovi
zdroj: ČTK/AP/ autor: C.B. Schmelter

Legendární Ironman havajské distance patří k vrcholům, které by rád každý triatlonista zdolal. Ovšem ani poloviční Ironman 70,3, což je vzdálenost v mílích, kterou poskládají všechny tři disciplíny (113 km), není žádnou procházkou růžovou zahradou.

V americké Chattanooze se právě na této distanci odehrálo mistrovství světa a nabídlo atraktivní podívanou. Už po dvoukilometrové plavecké části se v čele usadila dvojice olympioniků, Američan Ben Kanute a Španěl Javier Gómez.

První jmenovaný se poté na prvním místě osamostatnil, když při 90 kilometrech v sedle kola získal na svého soupeře náskok 4 minut.

Čtyřiatřicetiletého Španěla, který v loňském roce bojoval se zraněním, však ztráta nezlomila. Při závěrečném jednadvacetikilometrovém běhu Američana předběhl a do cíle dorazil stříbrný olympijský medailista z Londýna jako první v čase 3 hodiny 49 minut a 45 vteřin.

Druhý skončil Kanute a bronz vybojoval Brit Tim Don.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým mistrem světa v polovičním Ironmanovi se stal Španěl Gómez

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články