Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavný hamburský triatlon vyhráli Wilde a Duffyová. Z Čechů si vedl nejlépe Grebík

Triatlonisté se podruhé v jedné sezoně World Triathlon Championship Series vrátili do Hamburku. Sprinterskou distanci ovládl Novozélanďan Hayden Wilde, Čech Radim Grebík skončil po vynikajícím závodě na 18. místě. V ženském závodě se radovala Flora Duffyová. Bermudská hvězda na posledním běžeckém kilometru předčila Britku Beth Potterovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Flora Duffyová se v Hamburku vrátila na výsluní

Wilde vítězství vybojoval v běhu, do kterého vybíhala po cyklistice početná skupina včetně Grebíka. Čtyřiadvacetiletý Novozélanďan z posledních čtyř závodů dvakrát vyhrál a dvakrát bral stříbro. "Nejdůležitější pro mě dnes bylo doběhnout si pro první místo a porazit Léa Bergera," řekl Wilde po závodě. 

Druhý ale neskončil Francouz Berger, nýbrž Australan Matthew Hauser. Osmnáctý doběhl po vynikajícím průběhu závodu s padesátisekundovou ztrátou Grebík. "Přitom tady byla ještě větší konkurence než v minulém roce, takže jsem s výsledkem spokojený. Osmnáctka je navíc moje šťastné číslo," uvedl Grebík, jehož nejlepším umístěním v MS dosud bylo 21. místo z loňského závodu v Hamburku.

Duffyová po zdravotních patáliích a vynechané poslední zastávce WTCS po celý závod excelovala. V běhu na 5 kilometrů si seběhla vedoucí Potterovou, která už do finiše nenašla síly. První stupně vítězů v kariéře brala na třetím místě Němka Lisa Tertschová.

Čtyřiatřicetiletá Duffyová se po závodě trochu pokárala za pomalé depo a také za desetisekundovou penalizaci, kterou dostala vůbec poprvé. Olympijská vítězka z Tokia ale byla celkově spokojená: "Letos jsem měla dvakrát covid a teď jsem na sebe moc hrdá, že jsem se dokázala vrátit a zvítězit."

Jediná Češka na startu Petra Kuříková ztrácela výrazně už po plavání a dokončila na 42. místě.

Triatlonistům se do hodnocení celého seriálu započítávají také body z odloženého hamburského mítinku, který se kvůli covidu-19 konal až vloni v září.

Závod seriálu mistrovství světa v triatlonu v Hamburku:

Muži: 1. Wilde (N. Zél.) 53:10, 2. Hauser (Austr.) -3, 3. Abdalmúla (Mar.) -16, ...18. Grebík -49, 46. Volár (oba ČR) -3:27.
Průběžné pořadí: 1. Wilde 3850, 2. Bergere (Fr.) 3493, 3. Geens (Belg.) 3102, ...50. Grebík 476, 91. Volár 82, 101. Martin (ČR) 48.

Ženy: 1. Duffyová (Berm.) 58:37, 2. Potterová (Brit.) -6, 3. Tertschová (Něm.) -16, ...42. Kuříková (ČR) -3:28.
Průběžné pořadí: 1. Taylorová-Brownová (Brit.) 3850, 2. Duffyová 3482, 3. Potterová 3139, ...55. Kuříková 328, 79. Frintová 166, 99. Hrušková (obě ČR) 41.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články