Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Short Track na XTERRA Czech 2020 ovládli Pilippová a Serrieres. Kočař byl druhý

Prachatice hostí tradiční triatlonový závod XTERRA Czech, který je nejstarším podnikem světového poháru v triatlonu v Evropě. Letos je navíc součástí evropského poháru a světového poháru XTERRA. Z vítězství v ženském Short Tracku se radovala Němka Laura Philippová. Nejlepší z českých závodnic Helena Karásková skončila šestá se ztrátou 2:11 minuty. Mezi muži byl nejrychlejší Francouz Serrieres o 12 vteřin před druhým Lukášem Kočařem. 

V závodě žen rozhodla německá tritalonistka v běhu i když je zvyklá na asfalt a pevný povrch, protože tohle byla její úplně první xterra. "Bylo to brutální a velmi intenzivní, moc jsem si to užila," svěřila se Pihilipová.

Helena Karásková hodně ztratila ve vodě. "Úplně jsem tam zmrzla," přiznala po závodě a dodala, že na sobotní hlavní závod moc sil neušetřila.

Podobně na tom byl s výdejem sil i Kočař, který skončil druhý mezi muži. V závěrečném běhu sice předstihl do té doby vedoucího Francouze Maxima Chaneho, ale další Francouz Arthur Serrieres už byl nad jeho síly. "Ztratil jsem to asi v depu," konstatoval Kočař, že po kole strávil přezouváním příliš času.

Za druhé místo byl syn sedminásobného mistra republiky v olympijském triatlonu Tomáše Kočaře byl rád, nicméně… "Přece jen to bylo k prvnímu místu kousek," zalitoval trochu v cíli, kde byl dvanáct vteřin za Francouzem.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr short tracku mužů na Xterra Czech a ohlasy

Ten před třemi týdny překonal nákazu koronavirem a splnil stanovenou taktiku. "Na kole jsem se připravoval, že v běhu zaútočím, a podařilo se to," řekl muž, jenž byl po cyklistické části třetí, ale už v depu se dostal před českého závodníka, který vybíhal třetí, a na trati pak předběhl i kolegu z francouzského týmu Chaneho.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články