Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Řenč zářil v nizozemském Almere, doběhl si pro stříbro z ME v dlouhém triatlonu

Famózního úspěchu dosáhl na mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu Tomáš Řenč, který získal v nizozemském Almere stříbrnou medaili. Mezi ženami obsadila Simona Křivánková páté místo.

Triatlonista Tomáš Řenč
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Řenč potvrdil výbornou formu poté, co v polovině srpna na závodě Ironman Kalmar ve Švédsku vytvořil nové české maximum v dlouhém triatlonu 7:54:07.

Tentokrát bral stříbro v jednom z nejstarších triatlonových závodů na světě časem 8:00:44. Nestačil jen na Dána Kristiana Högenhauga, za kterým zaostal o necelých sedm minut. Druhé místo uhájil v závěru před dalším dánským triatlonistou Mortenem Brammerem Olesenem o 42 sekund. "Před posledním okruhem mi manželka řekla, že Olesen je za mnou jen o minutu, a když nezrychlím, tak mě předběhne. Tak jsem běžel, co to šlo. Dal jsem do toho maximum. A nakonec jsem to udržel, i když mě rychle dotahoval," uvedl Řenč.

Absolutním vítězem Challenge Almere, v jehož rámci se ME konalo, se stal Jihoafričan Matthew Trautman v čase 7:50:15. Řenč byl celkově třetí. "Jsem hrozně moc spokojený. Ti dva přede mnou byli rychlejší a jejich tempo jsem nedokázal akceptovat, takže jsem v tom závodě prodal všechno, co jsem mohl," prohlásil.

Závod žen vyhrála Nizozemka Yvonne Van Vlerkenová, na kterou Křivánková ztratila 25:29 minuty. Od medaile dělilo českou závodnici přes devět minut. "Jsem s výsledkem maximálně spokojená. Zvláště když to byl letos už můj šestý dlouhý triatlon a před dvěma týdny jsem byla nachlazená," řekla Křivánková.

Mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu v Almere (Nizozemsko):

Muži: 1. Högenhaug (Dán.) 7:53:52, 2. Řenč (ČR) 8:00:44, 3. Brammer Olesen (Dán.) 8:01:26.

Ženy: 1. Van Vlerkenová (Niz.) 8:56:10, 2. Schinková (Něm.) 9:11:27, 3. De Vriesová (Niz.) 9:12:29, ...5. Křivánková (ČR) 9:21:39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články