Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Praha přivítá triatlonový svátek, na mezinárodní závod dorazí stříbrný olympionik Gómez

V sobotu se v Praze počtvrté uskuteční mezinárodní závod ve středním triatlonu, který bude podruhé součástí světové série Challenge. Na start se postaví i jeden z nejlepších triatlonistů současnosti Španěl Javier Gómez. V české metropoli se dohromady představí téměř 1500 závodníků, což je o třetinu více než loni. Živé vstupy z triatlonového závodu Challenge Prague nabídne v sobotu od 8:25 ČT sport.  

Javier Gómez
zdroj: Challenge Family

Gómez je pětinásobným mistrem světa, stříbrným medailistou z olympijských her v roce 2012 a vítězem loňské série Ironman. "Poprvé a naposled jsem v Praze závodil na Evropském poháru v roce 2003 a i po patnácti letech mám tu samou motivaci. Plavání ve Vltavě i běh centrem Prahy bude pro mě velký zážitek," uvedl pětatřicetiletý triatlonista.

"Javier Gómez je mimořádná osobnost triatlonového světa. Svůj závodní program volí velice pečlivě a pro nás je obrovskou poctou, že do něj zařadil i start v Praze," přidal ředitel závodu Tomáš Vrzák. Vítězství z minulého ročníku bude v Praze obhajovat Belgičan Pieter Heemeryck, naopak loňská šampionka Britka Lucy Charlesová se nezúčastní.

Dalšími velkými jmény na startovní listině jsou čerstvý mistr světa v dlouhém triatlonu Pablo Dapena ze Španělska, Němec Maurice Clavel, Britka Laura Siddallová nebo Američanka Lisa Robertsová. Českou republiku mezi profesionály budou reprezentovat například Tomáš Řenč, Lukáš Kočař, Petr Vabroušek, Pavel Petrásek, Simona Křivánková nebo Helena Kotopulu.

"Jsme velmi nadšení z počtu účastníků, 65 procent závodníků je ze zahraničí. Přijeli z 45 zemí celého světa, dokonce i z Asie. Máme radost, že jsme pro tyto lidi zajímaví," konstatoval Vrzák. Sobotní závod bude stejně jako loni rozdělen na amatérskou a profesionální část. Veřejnost si může vyzkoušet triatlon na kratších tratích 0,38 km plavání, 18 km jízdy na kole a 4,2 km běhu.

Vrcholem programu je závod ve středním triatlonu na distancích 1,9 - 90 - 21,1 km, který začíná ve 12 hodin. Stejné vzdálenosti bude mít i závod tříčlenných štafet. Start bude opět na Střeleckém ostrově a cíl ve Vítězné ulici. "Jsem přesvědčen, že zázemí a podmínky vytvořené pro závodníky předčí jejich očekávání. Závodit v centru Prahy je něco opravdu výjimečného," uvedl generální ředitel Challenge Family Zibi Szlufcik.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články