Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poprvé zkusil neopren, předávky také netrénoval. Kulhavý ale triatlonovou premiéru hodnotí kladně

Jaroslav Kulhavý má za sebou první terénní triatlonový závod. A zároveň první velký test, jak probíhá jeho přesun k novému sportu. Olympijský vítěz ze závodu horských kol svoji premiéru na Maltě zvládl a zvítězil, byť sám dobře ví, že rezervy má stále značné.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: Facebook.com/jardakulhavy
Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Jaroslav Kulhavý

Jak sám své představení hodnotí? "Upřímně to nebylo úplně jednoduché. Ale celkové pocity jsou pozitivní. Byla to první zkouška bez speciálního tréninku, poslední dva měsíce probíhala příprava hlavně techniky, ale neměl jsem skoro nic naběháno v terénu a plavba v otevřeném moři byla moje úplně první. To samé platí o neoprenu," usmívá se Kulhavý.

"Ale jsem strašně rád, jak to dopadlo," dodává s tím, že je pro něj maltský závod motivací pro další pokračování triatlonové kariéry. Na trati se pral hlavně s plaváním, naopak běžecká část dopadla lépe, než sám čekal. "Běh je úplně jinak náročný než kolo," vnímá Kulhavý.

A jak vidí rozdíl mezi novým sportem a horským kolem? "Triatlon je na trénink časově náročnější se všemi přesuny, i když mám výhodu soukromého bazénu. Kdybych měl chodit do veřejného, v životě si triatlon nezkusím. Pro mě to bylo rozbití stereotypu a možnost dál pokračovat ve sportu, i když jsem si nemyslel, že na nějaké velké úrovni," líčí Kulhavý.

Olympijský vítěz z Londýna si tak prodlužuje svou sportovní kariéru. Doufá, že u nového sportu vydrží co nejdéle a zkusí si nové výzvy. "U triatlonu se dá vydržet dlouho," věří Kulhavý, který ale se ale nevzdává ani maratonů na horských kolech. "Oboje zůstává. Alespoň rozbiju stereotyp," usmívá se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články