Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pátý triatlonový závod v Praze má novou cyklistickou část

V Praze se popáté uskuteční mezinárodní závod ve středním triatlonu, který bude potřetí součástí světové série Challenge. Pro téměř 1400 závodníků z 45 zemí je v české metropoli připravena nová cyklistická trať. Živé vstupy ze závodu sledujte od 8:25 na ČT sport.

Triatlonový závod Challenge Prague
zdroj: ČT4 autor: Ford Challenge Prague

"Nová trasa vznikla z důvodů nějakých kompromisů, které jsme museli učinit vzhledem k dopravním omezením tak, abychom vyšli vstříc městu a obcím," řekl ředitel závodu Tomáš Vrzák.

"Oproti loňsku se trasa bude lišit tím, že na Strakonické ulici se odbočí do Radotína na Velkou Chuchli a poté se jede mezi obcemi Ořech, Zbuzany, Vysoký Újezd a Kuchař, kde se natočí dvě kola. Poté se po stejné trase jede zpět do Prahy," dodal.

Závodu se nezúčastní obhájce loňského prvenství slavný Španěl Javier Gómez, naopak nejlepší žena minulého ročníku Belgičanka Katrien Verstuyftová v Praze chybě nebude.

Dalšími hvězdami budou loni druhý Španěl Pablo Dapena nebo Belgičan Pieter Heemeryck, který triumfoval v roce 2017 a před rokem byl třetí, nebo stříbrná medailistka z olympiády v Londýně Švédka Lisa Nordénová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kahlefeldtová: Ambice jsou nejvyšší, vyhrát v Praze by pro mě znamenalo moc

"Letos tady máme olympijské účastníky nebo olympijské vítěze v paratriatlonu, takže opravdu startovní pole i v elitní části narůstá. Je to známkou určité kvality a doporučení od účastníků z minulých let," konstatoval Vrzák.

Českou republiku mezi profesionály budou reprezentovat například Radka Vodičková-Kahlefeldtová, Petr Vabroušek, Lukáš Kočař, Tomáš Řenč nebo Petr Soukup.

"Byla jsem v Praze před dvěma lety a zrovna jsem byla těhotná. Teď jsem zpátky a můžu tady konečně závodit i před mou rodinou. Moc se na to těším," uvedla Vodičková-Kahlefeldtová, která žije v Austrálii.

Závod bude stejně jako v minulých letech rozdělen na amatérskou a profesionální část. Veřejnost si může vyzkoušet triatlon na kratších tratích 0,38 km plavání, 18 km jízdy na kole a 4,2 km běhu.

Vrcholem programu je závod ve středním triatlonu na distancích 1,9 - 90 - 21,1 km, který začíná ve 12:00. Stejné vzdálenosti bude mít i závod tříčlenných štafet. Start bude opět na Střeleckém ostrově a cíl ve Vítězné ulici.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články