Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pardubický Czechman triatlon zaznamenal rekordní účast

Pardubice - Nejpopulárnější triatlonový závod v Čechách zaznamenal další rekord, když opět přepisoval historii v počtu startujících. Na start Czechman triatlonu v Pardubicích se postavilo 372 závodníků.

Karol Džalaj
zdroj: ČT4

Plavání v neoprenu ve velmi chladné vodě zvládl nejrychleji Tomáš Martínek, závod ale nakonec nedokončil. Devadesátikilometrovou jízdu na kole zahájili všichni favorité pohromadě. Hned od počátku se však vydal do úniku Slovák Karol Džalaj. Strojovým tempem navyšoval svůj náskok a ve druhém depu měl k dobru více než pět minut.

Džalaj pozici lídra s přehledem uhájil i v běžeckém půlmaratonu. Na druhém místě skončil jeho krajan Vrábel, třetí Lukáš Slatinský si jako první Čech zajistil nominaci na ITU mistrovství světa ve španělské Vitorii. "Závod jsem si užil. Během závodu jsem neměl žádné větší problémy, jen když jsem vylezl z vody, tak jsem měl zřejmě ze zimy jakési náznaky křečí, ale jinak to bylo v pohodě a skvělá atmosféra," pochvaloval si vítěz.

Závod žen vyhrála Simona Vykoukalová, která si během cyklistiky vytvořila výrazný náskok, který si pohlídala i na běhu. "V cyklistické části jsem se dostala brzy do vedení. Čekala jsem, že mne holky brzo dojedou, ale nikdo se neobjevil. V běhu už jsem věřila ve vítězství," řekla v cíli Vykoukalová. Druhé místo patřilo loňské vítězce Lapinové, bronz vybojovala Jana Candrová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články