Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ospalý je podeváté nejlepším českým triatlonistou

Praha - Už podeváté vyhrál Filip Ospalý anketu o nejlepšího českého triatlonistu. V hlasování za loňský rok předstihl jen o 14 bodů Vendulu Frintovou, která se druhým místem na mistrovství Evropy postarala o první českou ženskou medaili na olympijských tratích.

Filip Ospalý
zdroj: ospaly.cz

"Jsem mile překvapený, protože jsem kromě domácích mistrovství nejezdil olympijské triatlony. Ty jsou nejsledovanější a Vendula Frintová dosáhla stříbrnou medailí na Evropě skvělého úspěchu," řekl Ospalý, který oba domácí šampionáty na olympijských tratích i ve sprintu vyhrál.

Nejcennějšího úspěchu v minulé sezoně dosáhl triumfem v St. Pöltenu na polovičních ironmanských tratích a druhou příčkou na evropském šampionátu ve středním triatlonu ve Wiesbadenu. "Sezona byla dobrá, i když se nevyrovnala té předcházející. Nejvíc si cením stříbrné medaile na halfironmanské Evropě, kde byla skvělá konkurence a překonal jsem tam běžecký rekord závodu," uvedl pětatřicetiletý závodník.

Bývalý mistr Evropy v olympijském triatlonu se chce pokusit o nominaci na čtvrté hry - musel by však vyhrát dubnový evropský šampionát v Ejlatu. Frintová uspěla loni na ME i s malou únavovou zlomeninou nohy, která jí pokazila značnou část sezony. Třetí v anketě skončil specialista na dlouhý triatlon Petr Vabroušek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ospalý mezi triatlonisty opět zabodoval
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články