Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Největší hvězdy světového triatlonu budou závodit v Karlových Varech

Takhle našlapanou startovní listinu triatlon v Karlových Varech ještě neměl. Přihlášeni jsou kromě jiných olympijští medailisté Jonathan Brownlee a Javier Gómez i současní mistři světa Vincent Luis a Katie Zaferesová. Česká jednička Vendula Frintová tak bude mít těžkou cestu za vítězným hattrickem. V západočeských lázních se bude závodit od 11. do 13. září.

Kvůli přestávce vynucené pandemií koronaviru triatlonisté, stejně jako další sportovci, vítají možnost si zazávodit. "Týden před námi se koná velmi prestižní závod série mistrovství světa v Hamburku, odkud se osmdesát procent závodního pole přesune do Karlových Varů. Doufali jsme, že po dlouhé pauze budou mít triatlonisté hlad po závodech a budou chtít přijet, v tak nabité pole jsme ale ani nedoufali," uvedl ředitel závodu Vladimír Malý v tiskové zprávě.

Držitel olympijského stříbra a bronzu Brit Brownlee ve Varech triumfoval v roce 2016, španělský pětinásobný mistr světa Gómez zase o dva roky později vyhrál triatlonový závod v Praze. Vedle nich potvrdili účast například trojnásobný světový šampion Španěl Mario Mola nebo rekordman na střední trati Nor Kristian Blummenfelt. Z českých závodníků by měl závodit Jan Čelůstka.

Je nám líto, video expirovalo.
Triatlonistka Frintová obhájila vítězství na SP v Karlových Varech

"V mnoha případech máme účast potvrzenou nejen od jednotlivých národních asociací, ale také od samotných závodníků," konstatoval Malý.

Také Frintová bude mít větší konkurenci než v minulých letech. O prvenství vedle náchodské rodačky budou usilovat například světová jednička Američanka Zaferesová, dvojnásobná světová šampionka Flora Duffyová z Bermud nebo loňská dvojka a bývalá mistryně Evropy Britka Jessica Learmonthová. Představí se i další Češky Iveta Fairaislová, Petra Kuříková a Tereza Zimovjanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články