Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mnichov připadl francouzským triatlonistům. Kuříková musí na operaci

Mistrovství Evropy triatlonistů jednoznačně patřilo Francouzům. Na olympijských tratích v Mnichově obsadilo trio Bergere, le Correm a Coninx všechny tři první příčky. Češi skončili v páté desítce. Po sobotním pádu na kole šampionát skončil pro Petru Kuříkovou. Ta si navíc poraněné rameno musí nechat operovat.

Francouzští triatlonisté kralovali ME
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Zlato na multisportovním šampionátu v Mnichově vybojoval Léo Bergere o osm sekund před krajanem Pierrem le Correm. Obhájce titulu Dorian Coninx získal bronz.

Čeští reprezentanti skončili v Bavorsku v páté desítce. David Martin obsadil 44. místo s odstupem 7:05 za vítězem, Radim Grebík doběhl o dvě příčky za ním. Pro Jana Volára závod skončil zhruba v polovině cyklistické části poté, co mu upadlo sedlo.

Martin do závěrečného běhu vstupoval z 28. pozice, umístění ale neudržel. "Už jsem pak na běh neměl dobré nohy. V závěru mi hodně pomohli fanoušci, kteří byli podél celé trati. Ani jsem neslyšel vlastní dech nebo dupání nohou. Atmosféra byla opravdu úžasná," uvedl Martin.

Triatlonistka Petra Kuříková si pří pádu v cyklistické části sobotního závodu mistrovství Evropy přetrhala vazy v rameni a bude muset na operaci. Informovali o tom zástupci svazu na Facebooku. Zatím není jasné, jak dlouho bude česká olympionička vyřazena ze soutěží.

Třicetiletá Kuříková, která na konci července vyhrála v Pontevedře poprvé v kariéře závod Světového poháru, skončila na zemi po prvním průjezdu depem. V zatáčce najela ve vysoké rychlosti do závodnic, které před ní popadaly. S podezřením na zlomeninu klíční kosti byla převezena do nemocnice, vyšetření ale odhalilo zranění vazů.

Mistrovství Evropy v triatlonu na olympijských tratích v Mnichově:

Muži: 1. Bergere 1:41:09, 2. Le Corre -8, 3. Coninx (všichni Fr.) -15, 4. Lehmann (Maď.) -21, 5. Geens (Belg.) -30, 6. Pereira (Portug.) -40, ...44. Martin -7:05, 46. Grebík -7:40, Volár (všichni ČR) nedokončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články