Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mistry světa v triatlonu jsou Mola a Duffyová, Frintová skončila 22.

Španěl Mario Mola a Flora Duffyová z Bermud obhájili loňské tituly v sérii mistrovství světa v olympijském triatlonu. Mola potvrdil vedení v seriálu třetím místem v závěrečném závodu v Rotterdamu, Duffyová finále ovládla a na závěr devítidílné série si připsala páté vítězství. Z tria českých reprezentantů skončila nejvýše na 22. pozici Vendula Frintová, jež uzavřela první dvacítku celkového hodnocení. Mezi muži doběhl Jan Čelůstka na 41. a Jan Volár na 48. pozici.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

Mužský závod na 1500 m plavání, 40 km jízdy na kole a 10 km běhu vyhrál Francouz Vincent Luis o dvě sekundy před Norem Kristianem Blummenfeltem. Mola ztratil deset sekund. V celkovém hodnocení předčil sedmadvacetiletý Španěl o 417 bodů slavného krajana Javiera Gómeze, pětinásobného mistra světa.

Devětadvacetiletá Duffyová v Rotterdamu zvítězila rozdílem třídy o 54 sekund před Američankou Katie Zaferesovou. V konečném pořadí má náskok 880 bodů před Australankou Ashleigh Gentleovou.

Frintová nedotáhla ztrátu

Největší českou nadějí byla Frintová, která vstupovala do závodu z 19. místa žebříčku. "Vendula měla velké ambice, vloni byla na finálovém závodě v Mexiku šestá, na tyhle klimatické podmínky ovšem není stavěná," popsal šéftrenér české triatlonové reprezentace Jan Řehula.

"Hůř zaplavala a na kole se kvůli tomu ocitla ve skupince, kde nebyly žádné silné cyklistky, takže to bylo jen na ní. Snažila se sice dojet skupinku před sebou, na kterou měla zpočátku ztrátu jen osmi vteřin, ale bohužel se jí to nepovedlo. Kdyby to zvládla dotáhnout, byla by v depu o více než dvě minuty dřív a byla by ve hře o zhruba dvanácté místo," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články