Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kuříková závod na ME nedokončila, medailové naděje zhatil karambol na kole

Start v rámci mistrovství Evropy na olympijských tratích v Mnichově skončil pro triatlonistku Petru Kuříkovou pádem v cyklistické části. Česká medailová naděje, která na konci července vyhrála v Pontevedře poprvé v kariéře závod Světového poháru, musela být podle svazového Facebooku převezena do nemocnice.

Petra Kuříková
zdroj: triatlon.cz

Kuříková figurovala po plavecké části na 14. místě a po úvodním z osmi cyklistických okruhů byla devatenáctá s odstupem jedenácti sekund za vedoucí skupinkou. Pak ovšem skončila na zemi.

Nejlepší z českých reprezentantek na multisportovním šampionátu proto byla Tereza Zimovjanová, která díky vydařenému finiši doběhla třiadvacátá. Heidi Juránková skončila na 35. příčce.

Z vítězství se radovala Britka Non Stanfordová, která o devět sekund porazila domácí Lauru Lindemannovou. Bronz získala Cassandra Beaugrandová z Francie.

Muži budou v Mnichově usilovat o medaile v sobotu.

Mistrovství Evropy v triatlonu na olympijských tratích v Mnichově:

Ženy: 1. Stanfordová (Brit.) 1:52:10, 2. Lindemannová (Něm.) -9, 3. Lombardiová (Fr.) -12, 4. Eimová (Něm.) -41, 5. Beaugrandová (Fr.) -55, 6. Derronová (Švýc.) -1:00, ...23. Zimovjanová -5:30, 35. Juránková -8:22, Kuříková (všechny ČR) nedokončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články