Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Kuříková skončila na ME čtvrtá, k medaili jí chyběla více než půlminuta

Petra Kuříková skončila čtvrtá na mistrovství Evropy ve Vichy, od medaile ji dělilo 35 sekund. Česká triatlonistka si umístěním ve Francii vylepšila dosavadní maximum, kterým byla šestá pozice z loňského roku. Titul získala světová šampionka z roku 2018 Britka Vicky Hollandová. Alžběta Hrušková skončila patnáctá, Tereza Zimovjanová obsadila 24. pozici. V mužském závodě skončil jediný český reprezentant Tomáš Zikmund se ztrátou tří minut dvacátý třetí, zvítězil Maďar Csongor Lehmann.

Petra Kuříková
zdroj: triatlon.cz

Čtvrté místo ve Vichy vybojovala díky povedenému závěru běhu, kdy předstihla Belgičanku Claire Michelovou a Němku Selinu Klamtovou. V cíli byly před Kuříkovou jen Hollandová, francouzská olympijská medailistka ve smíšené štafetě z Tokia Léonie Périaultová a Italka Alice Bettoová.

"Za čtvrté místo jsem strašně moc ráda," uvedla Kuříková ve videu na facebookovém profilu Českého triatlonu. "Plavání se mi povedlo průměrně. Na kole jsem jezdila v druhém balíku, byla to poměrně početná skupina. V závěru jsme stahovaly vedoucí skupinu. Mně se povedlo dvě soupeřky seběhnout," řekla česká reprezentantka.

Dvaatřicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou se postarala o nejlepší český výsledek v závodě žen od roku 2017, kdy Vendula Frintová obsadila třetím rokem po sobě čtvrté místo. Právě Frintová je díky bronzu z roku 2013 poslední českou medailistkou z kontinentálního šampionátu.

Kuříková potvrdila výbornou formu z posledních týdnů. Po 29. místě na olympijských hrách v Paříži vyhrála v Hradci Králové premiérový závod série Ironman na českém území a před dvěma týdny byla druhá na Světovém poháru v Karlových Varech.

Mistrovství Evropy v triatlonu ve Vichy (Francie):

Ženy: 1. Hollandová (Brit.) 1:52:36, 2. Périaultová (Fr.) -8, 3. Bettoová (It.) -30, 4. Kuříková -1:05, ...15. Hrušková -3:05, 24. Zimovjanová (všechny ČR) -5:06.

Muži: 1. Lehmann (Maď.) 1:40:18, 2. Seguin (Fr.) -4, 3. Stornes (Nor.) -10, …23. Zikmund (ČR) -3:01.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články