Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Archiv D: Jak přišlo ragby do Čech

Kuříková si po Paříži podmanila první český Ironman

Premiérový triatlonový závod série Ironman v České republice ovládla účastnice olympijských her v Paříži Petra Kuříková. V Hradci Králové zvládla 1,9 kilometru dlouhé plavání, 90 kilometrů jízdy na kole a běh na 21 kilometrů v čase 4:06:20, čímž měla v cíli více než čtyřminutový náskok na druhou Lauru Addieovou z Británie.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kuříkové sedla premiéra Ironmana v Hradci

Závod mužů na poloviční ironmanské trati skončil dvojnásobným německým triumfem díky Leonardu Arnoldovi, který byl v cíli první za 3:38:09 o tři a půl minuty před krajanem Andreasem Dreitzem. Nejlepší domácí závodník Jan Volár obsadil 14. místo se ztrátou 16:52 minuty na vítěze.

"Jsem neskutečně spokojená. Věděla jsem, že jsem na tom fyzicky dobře, protože jsem trénovala na olympiádu. Tam to úplně nevyšlo, takže jsem moc ráda, že 14 dní poté se mi to tady povedlo," řekla po doběhu Kuříková.

V Paříži obsadila 29. místo a vylepšila o jednu příčku výsledek z Tokia. Pro start na východě Čech se rozhodla před dvěma týdny. "Bylo to hodně spontánní, na poslední chvíli," uvedla dvaatřicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou.

Závodu v Hradci Králové se zúčastnilo přes 2000 triatlonistů z více než 40 zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články