Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Archiv D: Jak přišlo ragby do Čech

Kuříková se Zimovjanovou budou hlavními českými kartami pro triatlon v Karlových Varech

Triatlonové závody Světového poháru v Karlových Varech se blíží. Česko bude spoléhat hlavně na ženskou kategorii, v níž se představí Petra Kuříková a Tereza Zimovjanová. Součástí bude také zkrácený závod pro amatéry. Přímé přenosy z Karlových Varů sledujte v neděli od 9:50 na ČT sport a 14:50 na ČT2.

Petra Kuříková
zdroj: ČTK / Profimedia

Karlovy Vary přivítají závod Světového poháru v olympijském triatlonu již poosmé. Pravidelně na něj přijíždějí také největší hvězdy. Ani letos nebudou chybět triatlonisté, kteří se představili na olympiádě v Paříži.

Bude mezi nimi také Kuříková, která má stejně jako Zimovjanová velké ambice. V posledních týdnech se jim daří. Zimovjanová bojovala až do posledních metrů o medaili na mistrovství Evropy v super sprintu, Kuříková vyhrála premiérový závod série Ironman na českém území v Hradci Králové.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kuříkové sedla premiéra Ironmana v Hradci

"S formou, kterou teď Petra i Tereza mají, by měly bojovat o umístění v nejlepší pětce," řekl šéftrenér reprezentace Jan Čelůstka. Diváci by tak mohli sledovat podobný závod jako v roce 2019, kdy vyhrála Vendula Frintová a Kuříková doběhla čtvrtá.

Kuříková se na tiskovou konferenci připojila ze svého domova ve Švýcarsku, odkud se přesune přímo do Karlových Varů. "Ráda bych šla na start s co největšími ambicemi, ale tratě jsou tam hodně nevyzpytatelné. Zažila jsem ve Varech dobré výsledky i drsné pády. Po olympiádě ze mě spadl tlak. Cítím se dobře, ale také se už hlásí jistá únava," uvedla dvaatřicetiletá rodačka z Jablonce nad Nisou.

V akci bude celkem devět domácích reprezentantů. Do závodu mužů půjdou Tomáš Zikmund, Filip Tlamka, David Martin a bratři Filip a Šimon Michálkové. V závodě žen se představí ještě Dana Přikrylová s Michaelou Štěrbovou, pro které to bude karlovarská premiéra.

"Cyklistická trať ve Varech vyžaduje vytrvalost a sílu. Kdo je prokáže, ten vyhraje. Jsou to vlastnosti, kterých chci dosáhnout. Na nejlepší asi ještě nemám, ale těším se, závod beru za odměnu," řekla studentka medicíny Štěrbová.

Vedle Světového poháru budou součástí programu také závody pro veřejnost a děti nebo světelný festival VARY°ZÁŘÍ. S amatéry se poměří i tenistka Barbora Strýcová. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články