Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kulhavého triatlonová premiéra dopadla na výbornou. Na Maltě vyhrál

Olympijský vítěz na horském kole Jaroslav Kulhavý vyhrál svou mezinárodní premiéru v terénním triatlonu. Osmatřicetiletý šampion z her v Londýně a stříbrný biker z olympijského závodu v cross country 2016 v Riu de Janeiro kraloval triatlonistům na závodu Xterra na Maltě, který patří do nižší kategorie evropského poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý vyhrál triatlon na Maltě

V plavání ve Středozemním moři Kulhavý ztratil na vedoucího Američana Jamese Shalovye čtyři minuty. "Poprvé jsem plaval v ostrém závodě na otevřené vodě, schytal jsem pár kopanců. Mám co zlepšovat," řekl Kulhavý na webu triatlonového svazu.

Na kole potvrdil, že patřil k nejlepším bikerům na světě a na druhém úseku měl o sedm minut nejrychlejší čas. V depu měl proto čtyři minuty k dobru na Francouze Guillaumea Meuniera. Cílem proběhl jako první o minutu a půl před Meunierem.

"Plavání bylo MMA, na kole jsem do toho dal maximum a vytvořil si náskok. Běh jsem na své poměry zvládl slušně, takže musím být napoprvé spokojený," zhodnotil Kulhavý, jenž na horském kole během kariéry vyhrál i titul mistra světa, Evropy či Světový pohár.

V Česku se představí také na Světovém poháru v Prachaticích od 11. do 13. srpna.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články