Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krňávek zakončil triatlonovou kariéru bronzem v Brně

Brno - Před dvanácti lety vyhrál Martin Krňávek jako první Čech v historii závod světového poháru v triatlonu. Jeden z našich nejúspěšnějších triatlonistů ukončil svou kariéru právě dnes na mistrovství republiky v Brně.

Martin Krňávek
zdroj: ČT24

Krňávek drží primát, který mu už nikdo nevezme. V roce 2000 jako první Čech v historii vyhrál závod světového poháru. Se svoji bohatou závodní kariérou, se kterou vyhrál také tři mistrovství Evropy, se rozloučil třetím místem na republikovém šampionátu. "Jsem s tím spokojený a rád, že jsem závodil v době, ve které jsem závodil," uvedl.

Brněnské mistrovství ovládl Filip Ospalý, který tak získal jubilejní desátý titul. Ten musel na cestě za titulem překonat i nečekanou překážku. "Zapomněl jsme doma plavecké brýle. Krňávek mi sice půjčil svoje, jenže mi do nich teklo," řekl bývalý mistr Evropy, jenž se v posledních letech věnuje delším tratím. "Viděl jsem, že Čelůstka v běhu držel krok. Proto jsem se soustředil až na finiš, který mi vyšel," dodal Ospalý.

Také souboj účastnic olympijských her v Londýně Frintové s Vodičkovou rozhodla až běžecká část. "Náročný program po olympijských hrách se podepsal na úbytku sil, které mi už v běhu chyběly," řekla Vodičková, která v cíli na vítězku ztratila minutu a 15 sekund. Frintová se stala mistryní republiky popáté, na domácí trůn usedla po dvouleté odmlce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články