Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kříž a Karásková excelovali na republikovém šampionátu v terénním triatlonu

Tomáš Kříž a Helena Karásková se stali mistry České republiky v terénním triatlonu. Karásková ovládla závod XTERRA Prague o 47 sekund před Jindřiškou Zemanovou, Kříže v mužské kategorii předčil pouze Francouz Maxim Chané.

Plavecká část na koupališti Džbán měřila jeden kilometr, posléze účastníci absolvovali v Divoké Šárce 24 km na horském kole a osmikilometrový běh. Hlavní favoritka závodu žen Aneta Grabmüllerová měla na kole velký náskok, ale špatně odbočila a zkrátila si trať.

Česko-francouzský souboj v závodě mužů rozhodl v běhu Chané, jenž nakonec zvítězil téměř o minutu a půl. Za Křížem si pro další medaile z MČR doběhli Karel Dušek a Jan Francke.

Je nám líto, video expirovalo.
Titulem MČR v terénním triatlonu se pyšní Kříž a Karásková

"Bylo to opravdu hodně těžké. Doufal jsem, že plavání mi vyjde lépe, ale podepsal se na mně náročný tréninkový týden, tak mi to ve vodě moc nešlo. Na kole jsem se snažil jet takticky - do trailů jsem najížděl před Maxem, protože je na tom výborně technicky a jinak bych ho neudržel. V běhu byl už v kopcích rychlejší,“ řekl Kříž na svazovém webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články