Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kouč triatlonové reprezentace sní na ME v Glasgow o Frintové na stupních vítězů

Hodně silná konkurence čeká osm českých triatlonistů na mistrovství Evropy v Glasgow, kde půjde i o slušnou porci bodů do žebříčku pro olympijské hry v Tokiu. Na šampionátu, který je ve Skotsku poprvé součástí velkého sdružení kontinentálních šampionátů v několika sportech, budou reprezentovat Vendula Frintová, Petra Kuříková, Jan Čelůstka s Františkem Linduškou a v závodě štafet Ondřej Olšar, Lukáš Červenka, Iveta Fairaislová a Petra Kuříková.

Vendula Frintová
zdroj: Česká triatlonová asociace

"Pro nás je to jedna z nejdůležitějších akcí roku," říká na stránkách triatlonové asociace reprezentační kouč Lukáš Vrobel, který se těší, že se jeho svěřenci utkají s konkurencí v silnějším složení a větším počtu než v sérii závodů mistrovství světa.

Nejvíc česká výprava už tradičně čeká od Frintové. "Rád bych ji viděl na stupních vítězů, ale bude to mít hodně těžké. Vždyť na posledním závodě mistrovství světa v Edmontonu byly v nejlepší pětce hned čtyři Britky. A všechny tu startují," konstatoval trenér, jenž by rád viděl obě reprezentantky v první patnáctce.

A jak vidí Vrobel situaci mezi muži? "Byl bych rád, kdybychom měli jednoho do deseti a oba do dvacítky. Co se týče štafet, tak při závodě WTS v Edmontonu jsme byli z Evropanů devátí – tady bych chtěl být do osmičky," řekl a dodal, že o pětce sní.

Největší záběr čeká na mistrovství Evropy Kuříkovou. Ta se objeví v pátek v individuálním závodě i v nedělní štafetě a stejnou porci absolvovala i před týdnem v Edmontonu. Ještě o týden dřív závodila na mistrovství Evropy ve sprintu.

"Není to ideální, ale donutily nás k tomu okolnosti," tvrdí trenér. "Evropské šampionáty pro nás měly být vrcholy, mezi nimiž se měli reprezentanti věnovat tréninku. Pak jsme se ale dostali na startovní listinu závodu WTS v Edmontonu, kam jsme se museli s ohledem na olympijskou kvalifikaci vydat. Takže teď máme hodně nabitý závodní kalendář," dodal Vrobel.

Zdroj
TA3, triatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články